Avrupa Birliği, MiCA Kanunu İçin Anlaşmaya Vardı

Avrupa Birliği, Bitcoin (BTC) ve Kripto Paraları Düzenleyecek MiCA kanunu için anlaşmaya vardı.

Kuralları müzakere eden parlamento üyesi Stefan Berger, "Bugün, kripto varlıklarının Vahşi Batı'sına düzen getirdik ve uyumlu bir pazar için net kurallar belirledik" dedi.

Berger, AB'nin kripto kurallarının uyumlu bir pazar oluşturacağını belirterek, ”Kripto kuralları kripto varlık ihraç edenlere yasal kesinlik sağlayacak, hizmet sağlayıcılar için eşit bir oyun alanı garanti edecek ve tüketicinin korunması için yüksek standartlar sağlayacak" ifadelerini kullandı.

Kripto düzenleme paketinde, genellikle dolara ya da altın gibi bir emtiaya bağlı olan ve normal kripto para birimlerinden daha az değişkenlik gösteren sabit paralar gibi kripto varlıkları ihraç eden ya da ticaretini yapan şirketlerin, tüketicilerin karşılaştığı riskler, maliyetler ve ücretler hakkında ayrıntılı bilgi vermelerini gerektiren zorlu şeffaflık gereklilikleriyle karşı karşıya olduğu aktarıldı.

Avrupa Birliği ayrıca çarşamba günü kripto para transferlerini geleneksel bankacılık transferleriyle aynı kara para aklama kurallarına tabi tutan yeni kurallar üzerinde de geçici olarak anlaştı.

Yeni kurallara göre, bir kripto varlık el değiştirdiğinde, hem kaynak hem de yararlanıcıya ilişkin bilgilerin transferin her iki tarafında da saklanması gerekecek. Kripto şirketleri bu bilgileri kara para aklama veya terörün finansmanı gibi suç faaliyetlerini soruşturan yetkililere teslim etmek zorunda kalacak.