Avustralya, 2023 Yılında Kripto Para Ekosistemi için Düzenleyici Bir Çerçeve Oluşturacak

Avustralya, 2023 yılında kripto varlık hizmet sağlayıcılarını lisanslamak ve düzenlemek için bir çerçeve oluşturmayı planlıyor. Avustralya Başbakanı Anthony Albanese hükümeti, hangi dijital varlıkların finansal hizmetler yasalarına tabi olması gerektiğini ve tüketicileri korumak için hangi kuralların uygun olduğunu tanımlamayı amaçlıyor.

Avustralya Hükümeti yaptığı basın açıklamasında konuya ilişkin şu ifadelere yer verdi:

"Hükümetin devam etmekte olan 'token haritalama' çalışmasının bir sonraki adımları, 2023 yılının başlarında hangi dijital varlıkların finansal hizmetler yasaları tarafından düzenlenmesi gerektiğini bildirmek için bir danışma belgesinin yayınlanmasını ve tüketicileri korumak için uygun saklama ve lisanslama ayarlarının geliştirilmesini içerecektir."

Avustralya, Asya-Pasifik bölgesindeki kripto para benimsenmesi sıralamasında Endonezya, Singapur gibi birçok ülkeye göre geride görünse de Statista, Capterra ve Finder’ın farklı zamanlarda yaptığı araştırma raporlarında kripto para birimlerini kullanan Avusturalyalıların birçok ülkedeki kripto yatırımcılarına nazaran daha bilinçli oldukları ortaya çıkmıştı. Uluslararası bir kripto para borsasının geçtiğimiz aylarda yaptığı bir araştırmada da mevcut kripto para sahibi olan Avustralyalıların %43'ünün ilk yatırımlarını 2021 yılında yaptığı saptanmıştı. Bu durum ülkenin kripto ekosistemi açısından henüz yolun başında olduğunu gösteriyor