Avustralyalılar Altın ve Gümüşten Çok Kripto Para Birimine Yatırım Yapıyor

2000'den fazla Avustralyalı yatırımcının katıldığı bir ankette, kripto para biriminin altın ve gümüşten daha popüler bir yatırım olduğu ortaya çıktı.

Şubat ayı boyunca BTC Markets adına yapılan ankette, Avustralyalı yatırımcılarının %12,6'sının Bitcoin veya diğer kripto para birimlerine sahip olduğunu, kıymetli metallere sahip olanların ise %12,1'inin olduğunu ortaya koydu.

Bununla birlikte hisse senedi piyasasında, yatırımcıların %63,6'sı doğrudan hisse sahibi ve %28,8'i borsa yatırım fonlarına veya yönetilen fonlara yatırım yapıyor.

Avustralyalı kripto yatırımcıların %83,2'si Bitcoin, %42'si Ethereum’u büyük ölçüde tercih ediyor, ardından %28,5 ile Ripple, %18 ile Litecoin ve %12 ile Bitcoin Cash izliyor.

Mart 2020 ayında başlayan COVID-19 ile katılımcıların %39'u Bitcoin’e yatırım yapmaya başlamış. Son aylarda tüm zamanların en yüksek seviyesine yükselen birçok kripto para birimine rağmen, Avustralyalı yatırımcıların %51'i kriptolarını yakında satma niyetinde olmadıklarını belirterek, %31'i en az üç yıl tuttuktan sonra çıkmayı planladıklarını söylemiş. Satmak veya kar elde etmek isteyen beş yatırımcıdan biri sermayeyi kripto para birimine yeniden yatırmayı planlıyor.

Ankette, kripto yatırımcılarının en büyük demografisi %36,3 oranında 25-34 yaşları arasında, ardından %30,1 ile 35-44 yaşları arasında. Erkekler tüm kripto yatırımcılarının %63'ünü oluşturuyor ve dörtte biri, yılda 100.000 dolardan fazla kripto para geliri elde ettiğini belirtiyor.

BTC Markets CEO'su Caroline Bowler, artan sayıda yaşlının kriptoya yatırım yaptığını ve yatırımcıların müşteri tabanının %10'unu oluşturmak için son birkaç yılda 60'ın üzerinde iki katına çıktığını belirtti.