Avusturalya Hükümeti Kripto Para Birimlerini İncelemeye Başlayacak

Avusturalya, kripto ekosisteminin daha iyi anlaşılmasına ve düzenlenmesine yardımcı olmak amacıyla ülkedeki kripto para varlıklarını incelemeye başlıyor. Bu kapsamda Avusturalya hükümeti bu yıl kripto konusunda yapılacak çalışmaların bir haritasını çıkarmayı amaçlıyor.

Avustralya Başbakanı Anthony Albanese, kripto para haritalama sürecini yürüten ilk ülke olmaya hazırlandıklarını belirtti. Bu sürecin belirli kripto para birimlerinin özelliklerinin tanımlanmasını içereceği öğrenildi.

Bloomberg’in haberine göre Avusturalya Hazine Bakanı Jim Chalmers  konuya ilişkin yaptığı açıklamada, Başbakan Anthony Albanese hükümetinin Avustralya'da hangi kripto para birimlerinin kullanıldığını ve bunların nasıl düzenlenmesi gerektiğini belirlemeye yardımcı olmak için bu yıl Token haritasının çıkarılmasının bir öncelik haline getireceklerini ve konuyla ilgili bir kamu istişare belgesinin yakında yayımlanacağını ifade etti.

Aralık ayında yayınlanan bir ankete göre Binance Coin, Dogecoin, Shiba Inu ve Ethereum Avustralya'daki en popüler kripto paralar arasında yer alıyordu.