Axie Infinity (AXS) Neden Yükseldi? - 15 Eylül 2023

Axie Infinity, Pokémon'dan esinlenen bir NFT tabanlı oyundur. Oyuncular, Axies adı verilen NFT’lerden oluşan evcil hayvanları toplar, yetiştirir, savaşır ve ticaretini yaparlar. NFT tabanlı oyun piyasasının yüksek ilgi gördüğü 2022 senesinde Axie Infinity en yüksek işlem hacmine sahip oyunlar arasında listelerin başında yer almaktaydı.

AXS ise Axie Infinity'nin yönetim tokenıdır. Oyuncular, AXS'leri kullanarak oyun içi satın almalar yapabilir, ödüller kazanabilir ve yönetişim süreçlerine katılabilir.

AXS son 24 saatte %18’lik bir yükseliş ile birlikte 131 liradan işlem görüyor. Uzun zamandır durgunluk yaşanan NFT ve NFT oyun piyasası sebebi ile bulunduğu destek seviyesinde akümüle olan AXS’de fiyat düşme beklentisi oluşturmuş ve short (kısa) yönlü pozisyonlar piyasaya hakimiyet sağlamıştı. Ancak fiyatta yaşanan yükseliş short squeeze yaşanmasına sebep olduğundan (piyasa hakimiyeti oluşturan short pozisyonların kapanması ile oluşan yükseliş hareketi) yükselişin tetiklenmesini sağladı. Yaşanan yükseliş ile birlikte AXS işlem hacminde son 24 saatte %800’lük bir artış gerçekleşti. Bu durumu AXS’nin yükselişindeki sebepler arasında görebiliriz.