Axie Infinity (AXS) Neden Yükseldi? 25.05.2023

Axie Infinity, blokzincir tabanlı bir ticaret ve savaş oyunudur. Axie Infinity, oyuncuların Axies olarak da bilinen token tabanlı yaratıkları toplamasına, yükseltmesine, savaşmasına ve takas etmesine olanak tanımaktadır. Bu Axie’ler farklı özelliklere sahip olmaları nedeniyle her biri farklıdır ve NFT kategorisindedir. AXS ise Axie Infinity platformunun tokenidir. AXS; oylamalara katılmak ve Axie Topluluk Hazinesi’nin nasıl yönetileceğine karar verme aşamasında söz hakkı sağlamaktadır. AXS sahibi olan kullanıcılar token'larını stake etmeleri, oyunu oynamaları ve önemli yönetişim oylamalarına katılmaları karşılığında ödüller kazanabilir.

AXS, son 24 saatte %4.22 yükselişle birlikte 146 TL’den işlem görüyor. Axie Infinity (AXS)’nin piyasadaki düşüş trendine rağmen yükselişine devam ediyor olmasının, oyun olarak App Store'a eklenmesi duyurusunun etkisi olduğunu söyleyebiliriz.

Ayrıca bir kripto para platformu bugün Hong Kong'daki perakende yatırımcılar için listelenen tokenlerin BTC, ETH, ADA, MATIC, SOL, DOT, UNI, LINK, SAND, LTC, AVAX, AXS, ATOM, XLM, USDT ve USDC olduğunu duyurdu. Hong Kong kullanıcıları, uygulama aracılığıyla BTC, ETH ve diğerleri dahil olmak üzere 16 büyük sanal varlığı satın alabilir, satabilir ve dönüştürebilir. Tokenlar, üçüncü taraf sağlayıcılar aracılığıyla HKD, eşler arası (P2P) veya ApplePay, Visa ve Mastercard aracılığıyla satın alınabilir. Bu duyurunun da AXS fiyatındaki yükseliş sebepleri arasında olduğu düşünülebilir.