Baba Token (BABA) Nedir?-banner-imageKoin İncelemeleri

Baba Token (BABA) Nedir?

Projenin Adı: Baba Token

Projenin Belirteci: BABA

Projenin İnternet Sitesi: https://www.bitexen.com/ieo/BABA

Projenin İzahname Adresi: https://slashnow.gitbook.io/baba-token/token-ekonomisi/token-yoenetimi

Projenin Çıkış Tarihi: 2023

Maksimum Arz: 2.750.000

A. Baba Token (BABA) Nedir?

BABA Token (BABA) BNB blokzinciri üzerinde BEP-20 standartlarında üretilmiş bir hizmet (utility) tokendir. Değerini müşteri etkileşiminden alan Baba Radyo; kullanıcılarına sunacağı fırsatlar, hediyeler ve benzeri avantajlar ile şirket ve müşteriler arasında bir köprü görevi görecektir. BABA Token, sahiplerine BABA Radyo tarafından sunulan hizmetlerin veya organize edilen etkinliklerin içerisinde farklı fayda, ayrıcalık ve öncelikler sunulacak bir "utility token"dir.

BABA Token, nitelik olarak bir sadakat puanı olarak çalışmakla birlikte aynı zamanda kripto varlık alım-satım platformlarında işlem görecektir. Dolayısıyla BABA Tokeninizi farklı dönemlerde yapılacak kampanyalarda ücretsiz kazanabileceğiniz gibi aynı zamanda kripto varlık alım-satım platformlarında alıp satabilirsiniz.

Baba RADYO, Best MEDYA çatısı altında Best FM’in tecrübeli kadrosundan aldığı destekle 4 Mayıs 2011'de yayın hayatına başlamıştır. ‘’BABANI DİNLE’’ sloganıyla çok sevilen, gönüllere taht kurmuş sanatçılar tarafından yorumlanmış ve geçmişten günümüze uzanan ‘’EN BABA’' şarkıları kıymetli dinleyicilerinin beğenisine sunulmuştur. Baba RADYO, İstanbul 105.6 Fm bandı, internet, cep telefonu aplikasyonları ve dijital platformlardan dünyanın her tarafında dinleyicilerine ulaşmaktadır.

B. Baba Token (BABA) Neler Sunmaktadır?

Baba Token (BABA), token sahiplerine birçok fayda sağlamayı hedeflemektedir. Sağlanacak faydalar duyurular ile belirtilip token sahibi kişiler tarafından kampanya şartlarınca erişilebilir durumda olacaktır.

  • Token sahiplerine özel ayrıcalıklı etkinlikler
  • Stüdyo turu ve programlara konuk olma şansı
  • Festivaller ve imza günlerine öncelikli katılım şansı
  • Token sahiplerine radyoculuk eğitimi ve demo kaydı elde etme şansı

C. Baba Token (BABA) Teknolojisi

Kripto varlıklar içerisinde tokenler farklı bir blokzincir ağı üzerinde kayıt altına alınan işlem kayıtlarından oluşmaktadır ve bu işlemlerin her biri bir dijital varlık hükmündedir. Utility token sınıfı ihtiyaç duydukları fonksiyonlara göre farklı blokzincir ağlarından biri üzerinde yaratılabilir.

BEP-20 standardı, BNB Smart Chain ağında token oluşturmak için belirlenen spesifik bir kural dizinini ve koşulları içermektedir.

BEP-20, bir kripto varlık sahibine, teknolojisinin sağladığı tüm imkanları sunar. Bunların arasında maliyet verimliliği, kolay yaratılması ve kodlanması, zaman verimliliği, kolay kullanımı, akıllı kontratlar ile sağladığı güvenlik, cüzdanlarda saklanabilmesi ve otonom işlem onayları vardır.

Baba Token BEP-20'nin sağladığı tüm bu faydaları ziyaretçilerine sunarak azami bir fayda ve şeffaflık garanti etmektedir.

D. Neden BNB Smart Chain (BEP-20)?

BEP-20, en yaygın Ethereum token standardı olan ERC-20'yi genişleten BNB Chain'de bir token standardıdır.

Çift zincir mimarisi ile her iki zincir de birbirine tamamlayan BNB Chain, ultra hızlı işlemler için optimize edilmiş orijinal zinciri tıkamadan tüm uygulamalara hitap eder.

BEP-20, köklü ve aktif bir topluluğa sahiptir.

BEP-20 ağ olarak kendini ispatlamış ve olgun bir blokzincir ağıdır. Dolayısıyla olası riskler öngörülebilmektedir.

E. Baba Token (BABA) Dijital Varlık Ekonomisi

Dolaşımdaki arzı maksimum 2.750.000 adet bir kripto varlık olarak rezerv tokenlerden satış ancak dolaşımdaki arz bu rakamın altına düşmesi durumunda yapılacaktır.

Baba Token tarafından sunulan faydalara erişim için kullanılırken, işlem ücretlerini azaltmak için de yakım ve kilitleme fonksiyonları kullanılır. Bu fonksiyonlar sayesinde dolaşımdaki arz azaltılacak ancak bu durumda yeni token arzı yapılacaktır.

Yakım

Yakım, çeşitli yöntemler ve faydalarla kripto varlıkların belli bir miktarının kalıcı olarak dolaşımdan çıkması anlamına gelmektedir.

Kilitleme

Kilitleme, kullanıcı hesabından tutulan belli miktardaki tokenin, belirli bir süre için işlem yapılamaz şekilde kilitlenmesini sağlar. Bu sayede dolaşımdaki satılabilir token adedinde azalma olur.

Kilitleme Yakma Ödülleri (Airdrop)

Kilitleme ve yakma fonksiyonlarını kullanan hesaplara yönelik aktif ve/veya pasif gelir yaratmak üzere dağıtılan token türüne denir. Kullanıcı hesaplarında kilitleme ve yakmayı teşvik etmek için ilgili hesaplara belirli dönemler için ödül olarak (airdrop) bedelsiz token arzı yapılır.