Bakkt ve Blackhawk Network Ortaklığı Duyuruldu

Blackhawk Network ve Bakkt, kullanıcıların Bitcoin gibi dijital varlıkları, desteklenen sadakat puanları ve nakit kullanarak eGift'leri kolayca satın almalarını sağlayan bir ortaklık başlattı.

Blackhawk’ın sektör lideri eGift markaları portföyü, Bakkt kullanıcılarının Bakkt Uygulamasını kullanarak günlük alışveriş için dijital hediye kartları satın almalarına, göndermelerine ve kullanmalarına olanak tanımaktadır. DoorDash, PetSmart ve büyük perakendeciler dahil olmak üzere 60'tan fazla perakendecinin hediye kartları Bakkt Uygulamasında satın alınabilir ve eşler arası transferde kullanılabilir. Şirketin yaptığı açıklamaya göre Bakkt'ın ağı, perakendeciler için etkileşimi artıracak ve tüketicilerin toplu olarak ellerinde tuttukları dijital varlıklardan ek harcama gücü elde etmelerini sağlayacaktır.

Blackhawk Network küresel strateji başkan yardımcısı Helena Mao, bu ortaklık ile ilgili şu şekilde bir açıklamada bulundu:

“Tüketiciler, dijital varlıkları gerçek harcama gücüne dönüştürmek için hediye kartlarının çok yönlülüğünü takdir ediyorlar. Blackhawk, Bakkt ile bu ortaklığı başlatmaktan ve ortaklarımızın büyümesini hızlandıran ve müşterilerimizin taleplerini karşılayan yenilikçi ödeme çözümlerine olan bağlılığımızı sağlamaktan heyecan duyuyor.”

Bakkt CEO'su Gavin Michael ise devamında yorumlarını dile getirdi:

“Günümüzde tüketiciler, kişisel finans araçlarının ve hizmetlerinin dağılmış durumu nedeniyle hediye kartları da dahil olmak üzere dijital varlıkların gerçek değerini anlamıyor veya bunlardan yararlanamıyor. Bakkt, tüm dijital varlıkları işlem yapılabilir hale getirmek için uygulama, pazar ve ödeme altyapısı sağlamayı hedefliyor ve Blackhawk Network ile ortaklığımız, tüketiciler için bu esnekliği ve faydayı sağlamanın önemli bir parçası.”