Balancer (BAL) Neden Yükseldi? – 08.09.2022

Balancer, Ethereum blokzincirinde geliştirilen ve Mart 2020'de piyasaya sürülen otomatik bir piyasa yapıcıdır (AMM). Otomatik bir portföy yöneticisi, likidite sağlayıcısı ve fiyat sensörü olan Balancer Fernando Martinelli ve Mike McDonald tarafından 2018 yılında geliştirilmiştir. Balancer (BAL), otomatik portföy yönetimine izin vererek, endeks fonu kavramını tersine çevirir: portföy yöneticilerine ücret ödemek yerine, arbitraj fırsatlarını takip ederek portföyünüzü yeniden dengeleyen yatırımlardan gelir elde edebilirsiniz.

Balancer son 24 saatte %11.87 yükseldi. Şu anda 140 TRY’den işlem görmektedir. Mevcut piyasa değeri ile Coinmarketcap sıralamasında 101. sırada yer almaktadır.

Balancer “Kaldıraçlı Kasa” özelliğini platformunda başlattığını duyurdu. Kaldıraçlı kasalar, belirli getiri stratejilerini yürüten akıllı sözleşmelerdir. Kullanıcıların Notional'dan sabit bir oranda nakit ödünç almalarına ve belirli bir getiri stratejisi oluşturmalarına olanak sağlar. Bu yeni özellik duyurusu Balancer fiyatının yükselmesinin sebeplerinden gösterilebilir.