Bankacılık Devi Ripple ve Solana ETF'leri İçin Tarih Verdi

Standard Chartered'dan Geoffrey Kendrick, Ripple (XRP) ve Solana (SOL) ETF'lerine yönelik açıklamalarda bulundu. Ethereum ETF'sinin onaylanmasının ardından dikkatlerin diğer önde gelen projelere çevrildiğini ifade eden Kendrick, 2025 yılının bu kripto paralar için önemli bir yıl olabileceğini vurguladı.

Kendrick, Ethereum'un menkul kıymet olarak sınıflandırılmaması nedeniyle, 2023'teki XRP davasında olduğu gibi, Ethereum'a benzer diğer kripto paraların da menkul kıymet olarak değerlendirilmeyebileceğini belirtti. Kendrick, şunları ekledi:

"Çekirdek teknoloji bazı durumlarda Ethereum'a o kadar benziyor ki, SEC'in Ethereum pozisyonu dikkate alındığında, bu kripto paraların menkul kıymet olduğunu iddia etmesi zor olacaktır. Kripto endüstrisi, şu anda hem siyasi hem de düzenleyici desteğe sahip görünüyor."

Ancak, piyasanın daha fazla düzenleyici değişiklikle karşılaşmasının an meselesi olduğunu ekledi. Şu anda, Bitcoin ve Ether'in hakimiyetinin artmasını beklerken, bazı diğer kripto paraların da sıradaki kazananlar arasında olabileceğini belirtti.