BarnBridge (BOND) Neden Düştü?- 16.10.2023

BarnBridge, kullanıcıların fiyat volatilitelerine karşı koruma sağlamasına olanak tanıyan tokenize edilmiş bir risk protokolüdür. Bu korumayı, diğer merkeziyetsiz finans (DeFi) protokollerindeki likidite havuzlarına erişerek tek bir likidite havuzunda değişen risk/getiri özelliklerine sahip birden fazla varlık oluşturarak yapmaktadır.

BarnBridge, DeFi'nin işlevselliğini daha esnek ve verimli hale getirmek için genişleten bir projedir. BarnBridge piyasa dalgalanmalarını ve risklere maruz kalmayı tokenize ederek, ihtiyatlı yatırımcılar için volatiliteyi azaltabilir. BarnBridge, DeFi piyasasında geleneksel risk yönetimi araçlarını ve sabit gelirli enstrümanları etkinleştirir. BarnBridge’in ana odak noktası, kripto para birimi risklerini dilimlere ayırmaktır, böylece piyasa katılımcıları risk profillerine bağlı olarak farklı ürünlere veya varlıklara yatırım yapabilirler.

BOND, son 24 saatte %24.33’lük düşüşle birlikte yaklaşık 131 TL’den işlem görüyor. Global bir kripto varlık platformunun delist edeceği kripto para projeleri içinde BOND da yer alıyor. BarnBridge DAO'nun olası SEC yönergelerine uyma konusundaki bir oylama başlatmıştı ve oylamadan potansiyel SEC direktiflerine uyum sağlamak için onay çıktı. Çıkan oany kripto para ekosisteminde bir örnek teşkil ettiği için projeye olan ilgi arttı ve bu fiyata olumlu yönde yansıdı. BOND'da yaşanan düşüşünü yükselişi akabindeki düzeltme hareketi olarak görebiliriz.