Birleşik Arap Emirlikleri Bakanları, Kripto Para Ekosisteminin Merkezi Olmayı Hedeflediklerini Belirtti

Birleşik Arap Emirlikleri’nin dış ticaretten sorumlu bakanı Thani Al-Zeyoudi’e göre gelecekte kripto paraları kullanmayı ve ekosistem için düzenleyici çerçeve kurmayı hedefliyor.

Dünya Ekonomik Forumu'nun yıllık toplantısının yapıldığı Davos İsviçre'de 20 Ocak'ta Bloomberg'e konuşan Thani Al-Zeyoudi, BAE'nin ABD doları dışındaki para birimleriyle ticaret yapmayı düşündüğünü söyledi. Ayrıca BAE'nin kripto para düzenlemeleri üzerinde çalışmaya devam ettiğini de sözlerine ekledi. Al-Zeyoudi, ülkesini yeterli korumaya sahip kripto dostu politikalarla önemli bir merkez haline getirmeye odaklandıklarını söyleyerek sözlerine devam etti. Birleşik Arap Emirlikleri’nin bu alanda şimdiden bir miktar ilerleme kaydettiğini altını çizdi ve ekosistemin ihtiyacı olan doğru yönetim yaklaşımı ve hukuk sistemini inşa etmek amacıyla bazı şirketleri Birleşik Arap Emirlikleri’ne çekmeye başladıklarını söyledi. Al-Zeyoudi'nin yorumlarının ardından, yapay zekadan sorumlu Omar Sultan Al Olama da bazı açıklamalarda bulundu. Olama açıklamasında, kripto para ekosistem de yaşanan talihsiz gelişmelere bakmaksızın, Birleşik Arap Emirlikleri’nin kripto para ekosisteminin merkezi haline gelme hedefinin değişmediğinin altını çizdi. Ayrıca Olama, BAE’nin kripto para suçluları için güvenli sığınak olacağı yönündeki iddiaları “Kötü aktörleri tespit etmek ve durdurmak için hükümetlerin birlik içerisinde çalışması gerektiğini” söyleyerek yalanladı.

Birleşik Arap Emirlikleri’nin yakın zamanda, kripto faaliyetlerinde bulunan kuruluşların Sanal Varlık Düzenleme Kurumundan (VARA) bir lisans ve onay almalarını zorunlu kılan yeni bir düzenleme getirdiğini belirtmekte fayda var.