Birleşik Krallık’ta İlk Kripto Para ETP’lerine FCA Onayı: WisdomTree ve Invesco Başlıyor

Birleşik Krallık'ın mali düzenleyicisi Financial Conduct Authority (FCA), ilk kripto para ETP'lerine onay vererek ülkeyi dijital varlıklar alanında diğer finans merkezleriyle uyumlu hale getirme yönünde önemli bir adım attı.

Önde gelen varlık yönetim firması WisdomTree Inc, Londra Borsası'nda Bitcoin ve Ethereum'u takip eden iki fiziksel destekli kripto ETP'sini listelemek için FCA'dan onay aldığını duyurdu. Firma, Çarşamba günü yaptığı basın açıklamasında, bu ürünlerin 28 Mayıs gibi erken bir tarihte işlem görmeye başlayabileceğini belirtti.

Invesco Digital Markets de ayrı bir açıklamayla Bitcoin ETP'si için onay aldığını ve işlemlerin aynı gün başlamasını beklediğini doğruladı.

ETC Group, 21Shares ve CoinShares gibi diğer bazı ihraççılar da Birleşik Krallık'ta kendi kripto ürünlerini listelemek için başvuruda bulundu. FCA'nın onayları gösteren web sitesi, WisdomTree, 21Shares ve Invesco Digital Markets Plc'nin girişlerini Çarşamba günü saat 12 itibariyle listeledi.

Listelenen tüm ürünler doğrudan Bitcoin veya Ethereum tutacak olmasına rağmen, FCA tarafından belirlenen kurallar uyarınca yalnızca profesyonel yatırımcılar tarafından kullanılabilecek. Bu durum, Ocak ayında onaylanan yeni bir Bitcoin ETF grubunun şu anda toplam 59 milyar doları yönettiği ABD'den daha katı bir duruşu temsil ediyor.