Birleşik Krallık'ta Kriptoyu 'Düzenlenmiş Faaliyet' Olarak Kabul Eden Yasa Tasarısı Lordlar Kamarası'ndan Geçti

Birleşik Krallık Lordlar Kamarası, Finansal Hizmetler ve Piyasalar yasa tasarısını (FSMB) kabul ederek ülkenin kripto varlıkları ve sağlayıcılarını düzenleme çabalarında önemli bir adım attı. Lordlar Kamarası'nın onayıyla birlikte söz konusu tasarı yasalaşmaya bir adım daha yaklaşmış oldu.

Brexit sonrası fırsatlardan yararlanmak ve mali düzenleyicileri güçlendirmek için geçen yıl sunulan FSMB, başlangıçta ulusal ödeme kuralları kapsamında sabit koinleri düzenlemek için bir hüküm içeriyordu. Bununla birlikte söz konusu tasarı parlamentoda görüşülürken, kripto para promosyonlarının denetlenmesine yönelik tedbirlerin yanı sıra tüm kripto para birimlerinin düzenlenmiş faaliyetler olarak ele alınması için değişiklikler yapıldı.

İngiltere hükümetinin "Geleceğin Düzenleyici Çerçevesi" incelemesinin devamı niteliğindeki tasarı, Brexit'in ardından AB önlemlerinden kaynaklanan tüm yasaların ve düzenleyici gerekliliklerin yürürlükten kaldırılması ve değiştirilmesi de dahil olmak üzere, finansal hizmetler sektöründe önemli değişiklikler için kapsamlı bir gündem olarak görülüyor.