Birleşik Krallık’ta Vergi Makamlarına Borsalarda Tutulan Bitcoin'e El Koyma Yetkisi Verilebilir

Birleşik Krallık Vergi Dairesi, vergi yükümlülüklerini yerine getirmeyen işletmelerin kripto varlıklarına el koyma yetkisi verecek düzenlemelerin uygulanmasını değerlendiriyor. Birleşik Krallık hükümeti, HM Revenue & Customs'a (HMRC) emanet dijital cüzdanlara erişim için gerekli yetkiyi sağlama önerilerini aktif olarak gözden geçiriyor. The Telegraph’ın haberine göre kripto varlıkların değişken değeri nedeniyle kripto cüzdanları değerlendirmenin ne kadar kolay olacağının belirsiz olduğu belirtiliyor.

Gazetede yer alan bir yorumda, "HMRC'nin 7 yıldır yerleşik borçları doğrudan borçluların banka ve finans kuruluşu hesaplarından geri alma yetkisine sahip olduğu göz önüne alındığında, bir ilke, eşitlik ve adalet meselesi olarak, HMRC'nin yaklaşımlarını modernize etmesi ve böylece dijital cüzdanlarla ilgili olarak aynı gücün var olması mutlak bir anlam ifade ediyor" ifadeleri yer aldı.

Bu gelişme, Birleşik Krallık'taki kripto para yatırımcılarının sektöre özgü düzenlemeleri beklediği bir dönemde gerçekleşti. Birleşik Krallık Hazinesi'nin mali sekreteri Andrew Griffith, yakın zamanda verdiği bir röportajda, ülkedeki düzenlemelerin önümüzdeki 12 ay içinde sağlamlaşacağını söylemişti.