BitGo, New York Düzenleyicisinden Trust Lisansı Kazanan En Son Kripto Şirketi Oldu

New York Finansal Hizmetler Departmanı (NYDFS), 4 Mart Perşembe günü yayınlanan bir duyuruya göre, kripto hizmetleri sağlayıcısına New York Trust lisansı verdi. Böylelikle BitGo artık New York eyaleti müşterileri için saklama hizmetleri sağlayabilecek.

BitGo, Güney Dakota Bankacılık Bölümü aracılığıyla zaten nitelikli bir saklama hizmeti sunarken, artık hizmetlerini New York merkezli müşterilere sunmak için de bir yeşil ışığa sahip. Bu, müşterinizi tanıyın (KYC) kontrolleri, bağımsız bir incelemeciden bir SOC 2 Tip 2 denetimi ve dijital varlıklarda 100 milyon dolara kadar sigorta dahil olmak üzere eyaletin yüksek uyumluluk standartlarını karşılamak anlamına geliyor.

BitGo, bu lisansın kurumsal müşteri tabanını oluşturmanın anahtarı olduğunu belirterek şu şekilde bir açıklamada bulundu:

“New York merkezli finans kurumları, dijital varlıkların hızlandırılmış benimsenmesi ve kabulü için kritik öneme sahip ve BitGo, bankalardan, emeklilik fonlarından, hedge fonlarından ve diğer mütevellilerden ürün ve hizmetleri için eyaletteki kurumsal yatırımcılardan büyük ilgi gördü.”

BitGo ayrıca, blokzincir ağ risklerini izlemek amacıyla bir ürün paketiyle kriptoların kurumsal ve banka tarafından benimsenmesini sağlamak için kısa süre önce KPMG ve Coin Metrics ile iş birliğinde bulundu.