BitPay ve COPA Ortaklığı Duyuruldu

Dünyanın en büyük kripto para ödeme hizmetleri sağlayıcısı BitPay, Crypto Open Patent Alliance (COPA) ile ortaklık kurduğunu duyurdu.

Bu ortaklık, açık kaynaklı projeleri paylaşmaya odaklanacak ve her ikisinin de paylaşılan bir patent kitaplığını kullanmasını sağlayacak. COPA, endüstrinin büyüyebilmesi, yeni projeler inşa edebilmesi ve yenilik yapabilmesi için patentlere açık erişimin bir zorunluluk olduğuna inaniyor ve kripto para birimi teknolojilerinin ilerlemesini teşvik ediyor. COPA’nın açık patent stratejisi, patentlere erişimi olup olmadığına bakılmaksızın herkesin katılmasına ve bundan yararlanmasına izin veriyor.

BitPay CEO'su Stephen Pair, şu şekilde bir açıklamada bulundu

“BitPay, COPA ile ortaklık kuruyor ve onu destekliyor çünkü blokzincir alanının, işletmelerin ve tüketicilerin fon alma ve harcama şeklini sonsuza dek değiştiren ana akım haline geldiği bir dönüm noktasında olduğuna inanıyoruz. Hem iş hem de tüketici benimsemesinin bir COPA endüstri liderlerinin teknoloji yeniliğini ilerletmek için birlikte çalışarak blokzincirinin hem işletmeler hem de tüketiciler için kullanımını kolaylaştırmasını sağlayacağız.”