Bitcoin 70 Bin Doları Aştı: Tarım Dışı İstihdam Bitcoin’de Rekor Getirebilir

Bitcoin, ABD'de açıklanan JOLTS verilerinin ardından yeniden yükselişe geçerek 70 bin doların üzerine çıktı. Singapur merkezli kripto yatırım şirketi bu yükselişin kısa vadede de devam edebileceğini öngördü.

Şirket analistleri, giderek daha fazla ülkenin Bitcoin spot ETF'lerine onay verdiğini belirtti. Analistler, "BlackRock ETF'sinin 20 milyar dolar seviyesini en hızlı geçen fon olmasının ardından, diğer ülkelerin de hızla adımlar attığını görüyoruz. Tayland Bitcoin spot ETF'sine onay verirken, Avustralya'da da bu fonlar bugün ilk kez işleme açılacak," açıklamasını yaptı.

Öte yandan analistler, ABD'de cuma günü açıklanacak olan tarım dışı istihdam verilerinin Bitcoin fiyatları üzerinde önemli bir etkisi olabileceğini ifade etti. Beklentinin altında gelecek bir rakamın, Bitcoin'de yeni bir rekoru tetikleyebileceğini belirten analistler, "Yaşanan yükselişin, ABD tarım dışı istihdam verileriyle daha da artmasını bekliyoruz. Piyasalar, haziran ve temmuz ayları için faiz indirimi şansını %0 olarak görüyor. Ancak zayıf bir istihdam verisi bu durumu değiştirebilir ve Bitcoin'de yeni bir rekor gelmesini sağlayabilir," dedi.

Ayrıca, Ether spot ETF'lerinin de işleme açılmasıyla birlikte, ETH'nin de Bitcoin'in yükselişine paralel hareket etmesinin beklendiğini ifade ettiler.