Bitcoin ATM Kurulumları Sayısı Mayıs Ayında Artış Gösterdi

2023’ün ilk dört ayında Bitcoin ATM'lerinin sayısında düşüş eğilimi görünüyordu. Nitekim Coin ATM Radar'a göre, Bitcoin ATM'lerinin sayısı yılın ilk çeyreğinde 5850 adet azalmıştı. Mayıs ayında ise dünya genelinde yaklaşık 1400 ATM kurulduğu öğrenildi.

Amerika Birleşik Devletleri, Bitcoin ATM'leri açısından lider ülke konumunu sürdürüyor. Amerika Birleşik Devletleri'nden sırasıyla Kanada ve Avusturalya takip ediyor.

Kripto Para ATM’lerinin faydaları neler?

Kripto para ATM’lerinin genel olarak faydaları şunlardır:

Erişimin kolay olması: Kripto para merkezi bir sisteme bağlı olmadığından, kullanıcının banka hesabı olup olmadığına bakılmaksızın herkes kripto ATM’lerini dilediğince kullanım hakkına sahiptir. Bu tür ATM’lerin git gide yaygınlaşması dünyanın birçok noktasında kripto para satın almayı kolaylaştırır.

Gizlilik: Kripto para ATM’leri çoğunlukla kişisel bilgilerinizi paylaşmanızı gerektirmez, ancak bazı durumlarda bir işlemi tamamlamadan önce bir kimlik taraması yapmanızı gerektirebilirler.

Kripto para satabilme imkanı: Bazı kripto para ATM'leri çift yönlü işlevselliğe sahiptir, dolayısıyla müşteriler bu ATM’leri kripto para satmak için de kullanabilir.

Kripto para ATM’lerinin dezavantajları arasında ise yüksek işlem ücretleri, alt koin çeşitliliğinin yetersiz olabilmesi, kripto para regülasyonunun halen gerçekleşmemesinin getirdiği çeşitli sorunlar yer almaktadır.