Bitcoin Bağışçıları 1.000 Nijeryalı Köylü için Temiz Su Kuyusu İnşa Edilmesini Sağladı

Dünyanın dört bir tarafında birçok insani yardım kuruluşu, çeşitli projelere fon sağlayarak topluluklara eşit fırsatlar sunmak amacıyla kripto para birimlerinden yararlanıyor. Bu amaçla birçok projeye imza atan kuruluşlardan biri de ‘Built With Bitcoin Foundation’.

Vakfın Bağış Direktörü Yusuf Necessary, gerçekleştirdikleri insani proje çerçevesinde 1.000'den fazla Nijeryalı köylüye temiz su sağlayan çalışmayı tamamladıklarını, bu projenin tamamen Bitcoin (BTC) bağışlarıyla finanse edildiğini duyurdu.

Igbaruku topluluğundaki su kuyusunun kurulumu sırasında, Kogi eyaleti sakinleri Bitcoin'in nasıl çalıştığını deneyimleme fırsatı buldu. Nitekim insani yardım kuruluşu aynı zamanda bölge sakinlerine yerel dilde Bitcoin eğitimi de verdi.

İlgili projeye yönelik bağışlar 2022 Bitcoin Konferansı sırasında başlatıldı. Necessary konuya ilişkin yaptığı açıklamada "Bu yılki Bitcoin Konferansı'nda toplanan bağışlar sayesinde Nijerya'daki bu topluluk, yeni bir su sistemine sahip oldu; bu da Igbaruku topluluğun; okulda, işte ve hayatta başarılı olmalarını sağlıyor" dedi.