Bitcoin (BTC) Neden Düştü? -19.04.2023

Yatırımcılar enflasyon korkularının ortasında temkinli bir yaklaşım sergilerken, Bitcoin başta olmak üzere kripto para piyasasında genel bir düşüş yaşandı. Coinglass'tan alınan veriler bugün (19 Nisan) 175 milyon USD’nin üzerinde long pozisyon likidasyonu yapıldığını ortaya koydu.

İngiltere Merkez Bankası ve Avrupa Merkez Bankası'nın enflasyonu hedef oranların altına çekmek için faiz oranlarını daha da artırmayı değerlendirmesinin ardından küresel borsalarda da düşüş gerçekleşti. Birleşik Krallık tüketici fiyat endeksi (TÜFE) yıllık enflasyonu %9,8'lik beklentiye karşılık %10,1 olarak gerçekleşti. Euro Bölgesi çekirdek enflasyonu ise Mart ayında yükselirken, yıllık enflasyon oranı %6,9'a geriledi.

FED yetkilileri James Bullard ve Raphael Bostic'in %5,50 ila %5,75 arasında daha yüksek bir nihai faiz oranını ve Mayıs ayında 25 baz puanlık bir faiz artışını desteklemesi nedeniyle yatırımcılarda tedirginlik gerçekleşmiş olabilir. Nitekim ABD USD Endeksi (DXY) 102 seviyesine yükselirken Bitcoin Ethereum fiyatlarında düşüş görüldü.