Bitcoin (BTC) Neden Düştü?- 20.04.2023

Bitcoin (BTC) son 24 saatte %1.04’lük düşüşle birlikte 608,579 TL’den işlem görüyor. CNBC'nin Çarşamba günü forex ve kripto platformu Lmax Group'ta piyasa stratejisti olan Joel Kruger'e dayandırdığı haberine göre, kripto para birimlerindeki son satışlar, bu yılki rallinin ardından gecikmiş bir düzeltme ve küresel piyasalarda riskten kaçış eğilimi ortaya çıktıkça yatırımcıların kar realizasyonu yaptığı anlamına geliyor.

Bununla birlikte küresel enflasyon tehdidin devam etmesi bu çerçevede Atlanta FED Başkanı Raphael Bostic ve St Louis FED Başkanı James Bullard’ın FED’in %2'lik hedefine kıyasla Mart ayında %5 olarak gerçekleşen ABD enflasyon oranının halen dirençli görünmesini göz önünde bulundurup faiz indirimini düşünmek için çok erken olduğunu ilişkin açıklamaları özellikle riskli varlıklarda satış baskısı oluşmuş olabilir. Riskli varlıklardan kaçış süreci Bitcoin’le birlikte alt koinleri de olumsuz etkiledi.

Ayrıca SEC Başkanı Gary Gensler'in salı günü kongre önünde verdiği ifadede, kripto para ekosistemi iş modelinin büyük bir kısmının menkul kıymet düzenlemelerine uyulmaması üzerine inşa edildiğini söylemesi de kripto para piyasasını olumsuz etkiledi.