Bitcoin (BTC) Neden Yükseldi? - 13.05.2024

Bitcoin fiyatı, Amerika Birleşik Devletleri'nden beklenen önemli enflasyon verileri öncesi, bu haftaya yükselişle başladı. Geçen dönemde 60.500 dolara kadar düşüş gösteren Bitcoin, bugün yaşanan güçlü alımlar sonucu 63.000 dolar seviyesini aştı. Kripto para piyasaları, Amerikan Merkez Bankası'nın (FED) yıl içinde faiz indirimi yapma ihtimaline oldukça duyarlı bir şekilde tepki verdi. Bu beklentiler, iki gün sonra açıklanacak olan enflasyon verileri ile daha da belirginleşti.

Verilere göre, Bitcoin son 24 saat içinde %2,7 oranında değer kazandı. Ancak, Bitcoin'in yükselişi devam ederken, altcoinlerde yaşanan sabah saatlerindeki düşüşler nedeniyle günlük kazançlar %0,5 civarında sınırlı kaldı.

ABD'den gelen son iş gücü piyasası raporları, 2023'e göre ülke ekonomisinde hafif bir yavaşlama olduğunu gösteriyor. Nisan ayında beklenenden düşük gelen istihdam verileri, birkaç ay sonra ilk kez gerçekleşti ve bu durum Bitcoin'de bir iyileşme sürecini tetikledi. Yakında açıklanacak olan yeni verilerin kripto para piyasaları için olumlu olacağına dair beklentiler, Bitcoin'in bugünkü yükselişinin destekleyicisi olduğu görülüyor.

FED'in Temmuz ayında faiz oranlarını düşürme ihtimali bulunurken, 15 Mayıs'ta açıklanacak enflasyon verileri sonrası piyasadaki beklentilerin nasıl değişeceği merak konusu olmuş durumda.