Bitcoin Cash (BCH)-banner-imageKoin İncelemeleri

Bitcoin Cash (BCH)

Projenin Adı: Bitcoin Cash

Projenin Belirteci: BCH

Projenin İnternet Sitesi: https://www.bitcoincash.org/

Projenin Twitter Adresi: https://twitter.com/bitcoincom

Projenin İzahname Adresi: https://bitcoin.org/bitcoin.pdf


A.Bitcoin Cash Nedir?

Bitcoin Cash, Ağustos 2017'de Bitcoin çatallanmasından (fork) oluşturulan bir kripto para birimidir.


B.Bitcoin Cash Neler Sunmaktadır?

Bitcoin’e kıyasla blok başına daha fazla işlemin sürece dahil edilmesini sağlayan Bitcoin Cash, blokların boyutunu 8 MB ile 32 MB arasında artırmıştır. Bunun yanı sıra sunduğu özellikler aşağıdaki gibidir:

Ölçeklenebilirlik: Bitcoin Cash, saniyede yaklaşık 61 işlem gerçekleştirebilir.

İş Kanıtı (Proof of Work): BCH, orijinal Bitcoin fikir birliği (consensus) mekanizmasını kullanır: İş Kanıtı (Proof of Work). Kripto paralar yalnızca ağda rekabet eden ve ağın güvenliğini sağlayan madencilere verilir.

Sabit Arz: BCH, 21 milyon koin içeren sabit, sınırlı bir arza sahiptir (BTC ile aynı). Sınırlı bir arz fiyatı destekler, bu da yatırım ve güvenliği destekler.

Düşük İşlem Ücreti: Bitcoin, eşler arası bir sistem olarak tasarlanmıştır ve en ideali işlem ücretlerinin düşük olmasıdır. Bitcoin Cash bunu büyük bloklarla mümkün kılmaktadır.

Adil Dağıtım: Bitcoin Cash çatallanması (fork) sırasında Bitcoin'e (BTC) sahip olan herkes de eşit miktarda Bitcoin Cash almıştır.

Topluluk ve Ağ Etkisi: BCH'yi kabul eden ve destekleyen binlerce alım-satım yapan kişi vardır, aynı zamanda birçok dijital varlık platformunda işlem görmektedir.


C.Bitcoin Cash Teknolojisi

2017'de piyasaya sürülen Bitcoin Cash, projenin ana geliştirici grubu Bitcoin Core tarafından önerilen yol haritasına katılmayan ve Bitcoin'i küresel bir kitleye kazandırmak için farklı teknik kararların gerekli olduğuna inanan bir grup Bitcoin kullanıcısı tarafından yaratıldı. Bitcoin Cash savunucuları, Bitcoin'in geleneksel ödeme sistemleriyle rekabet edebilmesi için değişiklikler gerektirdiğine inanma eğilimindeydiler. Ayrıca, bu maliyetleri ağın diğer bölümlerine kaydırmayı tercih ederek, kullanıcıların işlem göndermek için ödediği ücretleri düşürmeyi savundular. Bu hedef doğrultusunda Bitcoin Cash, Bitcoin'in kodunu değiştirdi ve artık Bitcoin ile uyumlu olmayan özelliklere sahip yeni bir yazılım sürümü yayınladı. Bu, başlangıçta Bitcoin'i iki blokzincirine (Bitcoin ve Bitcoin Cash) ve iki ayrı varlığa (BTC ve BCH) ayırdı. Bu durum, BTC'ye sahip olan herhangi bir kullanıcının, iki blok zinciri ayrıldığında sahip olduğu BTC adeti ile aynı miktarda BCH sahibi olacağı anlamına geliyordu. O zamandan beri Bitcoin Cash, her blokta depolayabileceği veri miktarını 8 MB'a çıkararak yeni özellikler eklemekte hızlı davrandı, blokların boyutunu artırarak daha fazla işlemin gerçekleşmesine ve ölçeklenebilirliğin geliştirilmesine olanak sağladı.

Bitcoin Cash içerik.jpg


D.Dijital Varlık Ekonomisi

Bitcoin Cash, Bitcoin ile aynı toplam arza sahiptir. 21 milyon koin içeren sabit ve sınırlı bir toplam arzı vardır. Bitcoin Cash de Bitcoin gibi, her yeni blok oluşumu için İş Kanıtı (Proof of Work) algoritmasını kullanır. Kullanılan algoritma her iki durumda da aynıdır. Bir hash fonksiyonunun kısmi olarak ters çevrilmesi olarak tanımlanmaktadır. Ek olarak Bitcoin Cash, Bitcoin de olduğu gibi ortalama olarak her on dakikada bir oluşturulacak yeni bir blok hedeflemektedir.


E.İşbirlikleri

Bitcoin ağı etkileyici bir oranda büyüyor ve Bitcoin.com sektör içinde yeni ve kalıcı ortaklıklar kuruyor, işte birlikte çalışan şirketler.

Blockchair: Blockchair, Bitcoin ve Bitcoin Cash için bir blokzinciri arama ve analiz motorudur. Blokları, işlemleri ve çıktıları 60'ın üzerinde farklı kritere göre filtreleyebilir ve blokzincirleri üzerinde tam metin araması yapabilirsiniz.

Crypto2Cash: Hem işletmeler hem de kişiler için kripto satmak için hızlı ve güvenli bir çözümdür. İşlem tamamlanır tamamlanmaz paranızın size aktarılacağını bilerek, kripto paranızı EUR, CHF, GBP ve SGD dahil olmak üzere seçtiğiniz bir fiat para birimine dönüştürür.

MoonPay: Kripto para satın almayı herkes için daha basit, daha hızlı ve daha güvenli hale getirir. Tüm önemli banka / kredi kartlarını, banka havalelerini ve Apple Pay gibi yeni mobil ödeme yöntemlerini kabul eder.

Nexo: Benzersiz kullanıcı deneyimleriyle birleştirilmiş güvenli ve sorunsuz finansal ürünler sunarak dünya çapındaki tüm insanlar için dijital varlıkların değerini en üst düzeye çıkarma misyonunu üstlenmiştir. Şirket, sahiplerinin Anında Kripto Kredi Hatları aracılığıyla borçlanmalarına, yüksek getirili faiz getirili hesaplardan para kazanmalarına ve Nexo Kredi Kartı ile her yerde ödeme yapmalarına olanak tanıyan, dünyanın tek kapsamlı kripto bankacılık çözümünü sunuyor.

Simplex: Dünya çapında dolandırıcılığı engelleyerek ödeme işlemleri sağlayan bir fintech şirketidir. Simplex'in teknolojisi, güvencesiz kripto para birimi ortamlarında kanıtlanmış bir geçmiş performansa sahiptir ve borsaların, komisyoncuların, cüzdanların, alım-satım yapanların ve pazar yerlerinin dolandırıcılığa karşı koruması ile çevrimiçi iş yapmasına olanak tanır.

Venezuela Workers: Herhangi bir iş için en iyi serbest çalışanları işe alır, Bitcoin Cash ve Bitcoin ile ödeme yaptırır. Serbest çalışanlar sayesinde kanalları, pazarları ve ürünleri genişletir. Web varlığını geliştirir, çevrimiçi satış yapar, sosyal medyada reklam verir ve müşterilerin ilgisini canlı tutmak için içerik oluşturur.

Wallex Custody: Küçük-orta ölçekli işletmeler, komisyoncular ve kuruluşlar için geleneksel ve dijital ekonomiler arasında köprü kuran İtibari ve Dijital Varlık saklama hizmetleri ve alternatif bankacılık çözümleri sunar. Daha iyi Fintech çözümleri için dijital varlık koruması sağlar ve saklar, OTC, mülk ve kitle fonlama operasyonlarını yönetir.


F.Değerlendirme

Bitcoin Cash (BCH), gecikmeler ve yüksek ücretlerle uğraşmak zorunda kalmadan eşler arası alım-satımı yapılabilen bir dijital para birimidir. BCH'in, kaydi paranın aksine uzun vadeli istikrarı sağlamak için 21 milyon tokenlik sabit bir arzı vardır. BCH'yi kullanarak, dünyanın herhangi bir yerinden herhangi birine para gönderilebilir. Blokzincir ağı günün her saati çalışmaktadır ve çok düşük işlem ücretleri işlemler gerçekleştirilebilir.

Bitcoin Cash (BCH), geçmişte çatallanmalar yaşamıştır ve topluluk içinde yaşanan ayrışmazlıklar sebebi ile ise olumsuz statü değişimleri yaşamıştır.