Bitcoin Cüzdanlarındaki Karlılık Oranı 2021 Boğasına İşaret Etti, Ne İfade Ediyor?

Glassnode'un yayınladığı son rapora göre geçtiğimiz hafta 37.000 doların üzerine yükselen Bitcoin fiyatı sonrasında cüzdanların %80'inden fazlası kara geçti ve "Boğa kapıda mı?" sorusunu doğurdu.

Bitcoin fiyatı güncel olarak 36.500 dolar seviyelerinde hareket etse de karda olan cüzdan miktarının hala ciddi bir noktada olduğu belirtilirken, gelinen karlılık oranları 2021 boğasındaki seviyelere göz kırpıyor. Bu senaryodan yola çıkarak Glassnode, elde edilen realize edilmemiş karların yatırımcılar tarafından hala yeterli bulunmadığına, uzun vadeli yatırımcıların ellerindeki Bitcoinleri tutmaya devam ettiğine ve daha yüksek kar beklentisine işaret olduğunu ifade etti.

Karlılık seviyesinin %90'a ulaştığı durumların genellikle boğa piyasasının başlangıcı olarak nitelendirildiğini ifade eden Glassnode, gelinen seviyenin bu durumun yaklaştığının göstergesi olabileceğini belirtti.

Ayrıca yatırımcıların 2023'ün başından beri ellerindeki Bitcoin miktarını artırmasının da spot Bitcoin ETF'lerinin onaylanacağına yönelik beklentinin güçlendiğine işaret edebileceğinin altı çizildi.