Bitcoin Depot, ABD’de 350’den Fazla Kripto ATM’si Kurduğunu Açıkladı

Kripto para ATM operatörü Bitcoin Depot, Amerika Birleşik Devletleri'nde 355 yeni ATM kurulduğunu duyurdu. Yapılan bu duyuru öncesinde, kripto ile itibari para değişimini destekleyen ATM konumlarının sayısının şu anda küresel olarak 19.000'i aştığı bildirilmişti.

ABD'de büyüyen bir kripto ATM ağı işleten Bitcoin Depot, yalnızca geçtiğimiz ay 355 yeni ATM ekledi. Mart ayında ise 115'in piyasaya sürüldüğünü duyurdu. Bu ATM'ler, cüzdanları olan kayıtlı kullanıcıların kripto para birimi satın almalarına izin veriyor. 250 doların altındaki tutarlarda ise, kimlik doğrulaması için bir telefon numarası sağlamak yeterli oluyor.

Atlanta merkezli şirket, çoğu ABD'de olmak üzere dünya çapında 2.500'den fazla kripto ATM kurduğunu söylüyor. En son eklediği 355 adet ATM’nin, 40 ABD eyaletinde konuşlandırıldı; bunların 20'si kendi eyaleti Georgia'da, 40'ı Florida'da, 32'si Kuzey Carolina'da, 24'ü Teksas'ta ve 23’ü California'da. Ayrıca, çoğu 7/24 açık durumda olan ATM’lerin, itibari para birimleri ile üç farklı kripto parayı desteklediği biliniyor: Bitcoin (BTC), Ethereum (ETH) ve Litecoin (LTC).

Kripto para biriminin geleneksel finansal hizmetlere erişimi olmayan kişiler için yeni fırsatlar sunduğuna inanan Bitcoin Depot Başkanı ve CEO'su Brandon Mintz, şu şekilde bir açıklamada bulundu:

“ATM’lerimiz, itibari paralarını kripto para birimine dönüştürerek, telefonlarındaki dijital cüzdan aracılığıyla temelde kendi bankalarını kullanmalarına izin veriyor. Ayrıca, para transfer etmek, faturaları ödemek veya yatırım yapmak için de kullanılabiliyor.”

Takip sitesi Coinatmradar tarafından derlenen verilere göre, şu anda 73 ülkede kripto-itibari para değişim hizmeti veren 19.300'den fazla ATM ve vezne var, bu sayı Eylül 2020'de kaydedilen sayının neredeyse iki katı.

coinatmradar-map.jpg

Kaynak: Coinatmradar

Para çekme makineleri 600'e yakın firma tarafından kurulup işletilmekte ve en az 40 üretici tarafından üretilmektedir. BTC, BCH, ETH ve LTC en çok desteklenen kripto para birimleri arasındadır.