Bitcoin Eleştirmeni Peter Schiff’in Oğlu, Portföyünün %100'ünü Bitcoin’e Taşıdı

Bitcoin (BTC) eleştirmeni olan Peter Schiff'in oğlu Spencer Schiff, tüm portföy yatırımlarını tek bir varlık olan Bitcoin'e taşımış gibi görünüyor. Elon Musk ile de Twitter üzerinden Bitcoin'in göreceli değerleri konusunda tartışan külçe satıcısı Schiff, geçtiğimiz günlerde oğlunun yaptığı bu davranıştan hoşnut olmadığını belirten bir tweet attı:

“Oğlum @SpencerKSchiff, 50.000 doların altındaki son düşüşte Bitcoin'e girdi ve portföyünün %100'ü şimdi Bitcoin'de. Nakit toplamak için gümüş hisselerini sattı. Kendi oğlumun beyni yıkanmışsa, çoğu çocuğun ne kadar savunmasız olduğunu hayal edin. Sonsuzluğa ya da iflasa doğru HODLing yapıyor.”

Kripto topluluğu ise bu duyuruyu memnuniyetle karşıladı ve pek çok kişi bu Bitcoin yatırımının Schiff'in oğlunu ondan daha zengin yapacağına olan güvenini ifade etti. Morgan Creek Digital’in kurucu ortağı Anthony Pompliano ise şu şekilde bir yorumda bulundu:

“Ailenizden en azından biri bu yıl servetini artırıyor.”

Schiff'in oğlunun yatırımlarının %100’ünü Bitcoin'e geçirme kararına yönelik eleştirisine rağmen, görünüşe göre Schiff'in kendisi bu kararda büyük bir rol oynadı. Bitcoin hakkında düzenli olarak tweet atmanın yanı sıra, 2020'de Twitter'da oğlu için Bitcoin doğum günü hediyeleri fikrini başlatan kişi Schiff’di.

Vokal bir Bitcoin eleştirmeni olan Schiff, 2019'da Bitcoin'in asla 50.000 dolara ulaşamayacağını iddia etmişti. Bitcoin'in Şubat 2021'de 57.000 dolara yükselmesinin ardından Schiff, 100.000 dolara kadar bir hareketin de göz ardı edilemeyeceğini itiraf etti.