Bitcoin ETF'si İlk Kez Kanada Menkul Kıymetler Düzenleyicisi Tarafından Onaylandı

Kuzey Amerika'da halka açık ilk Bitcoin borsa yatırım fonu (ETF), Kanada'nın finans düzenleyicisi tarafından onaylandı.

11 Şubat Perşembe günkü bir karar belgesine göre, Ontario Menkul Kıymetler Komisyonu'ndan (OSC) onay makbuzu, Kanada'nın birden çok yargı alanında Çok Taraflı Enstrüman pasaport sistemi kapsamında dosyalandı. Bu bölgeler arasında Britanya Kolumbiyası, Alberta, Saskatchewan, Manitoba, Quebec, Yeni Brunswick, Yeni İskoçya, Prens Edward Adası, Newfoundland ve Labrador, Kuzeybatı toprakları, Yukon ve Nunavut bulunmaktadır.

Kanada merkezli varlık yöneticisi Purpose Investments tarafından çevrimiçi olarak yayınlanan bir tabloya göre fon, Bitcoin fiyatının performansını, ETF'nin ücretlerini ve giderlerini çıkararak çoğaltmaya çalışıyor. ETF, Bitcoin fiyatındaki kısa vadeli değişiklikler konusunda da herhangi bir spekülasyon yapmayacak.

Kanada'daki fonun ABD onaylı bir Bitcoin ETF’si için "iyi bir işaret" olduğuna inanan Bloomberg'deki kıdemli analist Eric Balchunas, bugün (12 Şubat Cuma günü) şu şekilde bir tweet attı:

“Kanada da ilk Bitcoin ETF’si onaylandı. Kanada’nın liberal düzenleyicilerini sevmeliler, ya da belki onlar normal ve SEC (Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu) fazla muhafazakârdır. Her iki durumda da ABD genellikle hemen ardından takip eder.”

Purpose Investments’ın yayınladığı Bitcoin ETF'sinin uzun biçimli prospektüsünü görmek için buraya tıklayabilirsiniz.

Borsa Yatırım Fonu (ETF) Nedir?

Borsa yatırım fonu, menkul kıymetler borsalarında işlem gören bir yatırım fonudur. Fonların içerisinde borsada işlem gören araçlar bulunur. Bu araçlar sayesinde tek bir işlem açarak, satın alınan fonun büyüklüğüne göre birden fazla enstrümana yatırım yapılabilir.