Bitcoin Madenciliği Haklarını Koruyan Yasa Tasarısı Arkansas Senatosu ve Meclisi’nde Kabul Edildi

ABD'nin Arkansas eyaletinde Bitcoin madenciliği faaliyetlerini düzenlemeye yönelik bir yasa tasarısı eyaletin temsilciler meclisi ve senatosundan geçti. Tasarı bundan sonra onay için valiliğe gönderilecek.

2023 Arkansas Veri Merkezleri Yasası, Arkansas’taki Bitcoin madencilik endüstrisini düzenlemeyi, madenciler için yönergeler oluşturmayı ve onları ayrımcı düzenlemelerden, vergilerden korumayı amaçlıyor. Mevzuat uyarınca, kripto para madencileri de veri merkezleriyle aynı haklara sahip olacak. Tasarı, Arkansas hükümetinin bir dijital varlık madenciliği işletmesi için, bir veri merkezi için geçerli olan herhangi bir gereklilikten farklı bir gereklilik dayatmaması gerektiğini belirtiyor.

Arkansas'ın bu hamlesi Montana eyaletindeki benzer bir girişimin ardından geldi. Mart ayı sonlarında Montana Senatosu, eyalette faaliyet gösteren kripto para madencilerini korumak için bir yasa tasarısı kabul etmişti. Haziran 2022’de ise New York milletvekilleri arasında yapılan oylamada Bitcoin madenciliğini yasaklamaya yönelik hazırlanan yasa tasarısı oy çokluğuyla kabul edilmişti. New York Valisi Kathy Hochul, eyaletteki kripto para madenciliği faaliyetlerini iki yıl boyunca yasaklayan iş kanıtı madenciliği moratoryumunu imzalamıştı. Buna göre New York’ta %100 yenilenebilir enerji kullanmayan bir madencilik şirketinin izinleri iki yıl boyunca yenilenmeyecek ve yeni faaliyetlere izin verilmeyecek.