Bitcoin Madencilik Geliri 2022'de 9,55 Milyar USD’ye Düştü

2022 yılında Bitcoin madenciliği geliri bir önceki yıla göre %37.5 düşerek 9,55 milyar USD’ye geriledi. İstatistiklere göre, Bitcoin madencileri 2021'de yaklaşık 15 milyar USD kazanmıştı

Kripto para piyasası 2022 yılında en çok LUNA-UST krizinde ve FTX’in çöküşünden zarar gördü. Nitekim Core Scientific, Greenidge Generation ve Stronghold Digital Mining gibi şirketler yüksek enerji maliyetleri ve düşen Bitcoin fiyatları gibi faktörlerden olumsuz etkilendiği için 2022 yılı içinde zor duruma düştü.

Eylül ayında, Bitcoin madenciliği şirketlerine barındırma hizmeti veren Compute North iflas başvurusunda bulunmuştu. Geçtiğimiz günlerde de Bitcoin madencilik devi Core Scientific 11. Bölüm iflas koruması için başvuruda bulunmuştu. Bitcoin madencilik şirketi Argo Blockchain ise 2022'nin sonundan bu yana fon toplamaya çalışıyor. Firma yıl boyunca hisselerinin %95'in üzerinde düştüğünü kaydetmişti. Şirket, sektörün önemli bir kısmıyla birlikte nakit akışı sorunlarıyla mücadele ettiği için iflastan kurtulmaya çalışıyor.