Bitcoin Water Trust’a 1.3 Milyon Dolar Değerinde BTC Bağışlandı

New York merkezli kar amacı gütmeyen Charity: water, Bitcoin Water Trust, üç hafta önce faaliyete geçmesine rağmen, şimdiden 1.3 milyon dolardan fazla BTC bağışı aldı. 2021 Bitcoin Konferansı sırasında açıklanan girişim, “HODL MODL” hazine yönetimi stratejisiyle dikkatleri üzerine çekti. Hayır kurumunun web sitesine göre, şu ana kadar toplam 32.5949 BTC bağışlandı ve bu da mevcut fiyatlarla 1.3 milyon dolardan fazla bir miktara tekabül ediyor.

Bitcoin'in önümüzdeki yıllarda yapabileceği varsayımsal kazançlardan yararlanmayı uman girişime kripto saklama hizmetleri sağlayan ABD merkezli bir kripto borsası, yayınlanan bir blog yazısında şunları dile getirdi:

"Bu yeni yardım modeli - HODL MODL - bağış için yeni bir paradigma yaratıyor. Bitcoin'in HODL ahlakını bağışlara getiriyor ve bugün Bitcoin bağışınızın yarın daha da büyük bir etki yaratabileceği anlamına geliyor.”


HODL: 2013 yılında Bitcointalk forumunda bir kullanıcı tarafından Holding’in kelimesinin yanlış yazılması üzerine ortaya çıkmış bir terimdir. Sahip olduğu kripto parayı satmama, tutma anlamında kullanılmaktadır.