Bitexen'in Listelediği Taraftar Token'lar Dönüşüyor

Taraftar tokenlar ile taraftarlar spor sektörlerindeki yeni trendlere, özel indirimlere ya da etkinliklere erişim sağlayabilmektedir. Bu tokenlar sayesinde erişebildikleri deneyimlerin yanı sıra taraftarlar, tokenlarını bir yatırım aracı olarak da değerlendirebilmektedir. Kulüpler de taraftar token projeleri sayesinde taraftarlarına en sevdikleri oyuncuyla tanışma, imzalı forma kazanma, locadan maç izleme gibi çeşitli ödüllere ulaşma şansı vermekte ve kulübe finansal olarak destek bulabilmektedir. Taraftar token sayınız ne kadar fazla ise o kadar ödüle, çekilişe ve eşsiz deneyime katılma şansına sahip olabilirsiniz. Özetlemek gerekirse taraftar tokenların sağladığı avantajlar şu şekildedir:

  • Kulüp kararlarında etkili olma ve oy verme hakkı,

  • Anketler ve açık artırmalara katılarak çeşitli ödüller kazanma hakkı,

  • İmzalı forma, futbolcularla tanışma ve yemek organizasyonları gibi eşsiz deneyimlere katılma hakkı,

  • Soru cevap etkinliklerine ve maç önü etkinliklerine katılma hakkı,

gibi birçok farklı ödül ve eşsiz deneyimden faydalanma fırsatı, taraftar token sahiplerine sunulur.


Taraftar Token Fiyatları Neye Göre Belirlenir?

Kripto paraların genelinde olduğu gibi, taraftar token fiyatları da tamamen piyasadaki arz ve talebe göre artış ya da düşüş gösterebilir. Taraftar token fiyatları tamamen arz ve talebe göre belirlendiği için önemli sportif başarılarda, yönetimsel gelişmelerde ya da takım performansındaki dalgalanma durumlarında fiyatlarda değişim olabileceği unutulmamalıdır.


Token Dönüşümü

Token dönüşümü, token ekonomilerinde ya da teknik altyapılarında gerçekleşebilecek değişiklikler sonucunda mevcut tokenların sayısal ya da teknolojik değişiklik geçirmesi anlamına gelmektedir. Token dönüşümü, futbol kulüpleri ve Exenpay iş birliği ile Bitexen platformu üzerinde gerçekleştirilecektir. Token dönüşümü, taraftar tokenların arzlarını 1.000.000,00 adete sabitleyerek, fiyat oluşumunu daha sağlıklı bir zemine oturtmayı hedeflemektedir.

Gerçekleştirilecek dönüşüm sonucunda token maksimum arzlarının aynı miktarlara ulaşması sağlanacaktır. Bu değişim ile tüm token maksimum arzları 1.000.000,00 adette eşitlenecektir.

Bu sistem, yatırımcıların kripto paraların güncel değerleri konusunda sabit arz üzerinden değer karşılaştırması yapmalarını kolaylaştıracaktır.

23 Mayıs 2022 tarihinde gerçekleşecek olan token dönüşüm sürecine DEMIR, KYSR, SKRY, SIV, AKREP, DIYAR, ERZ, BLKS, URFA, GRS, RIZE, YMS, VAN, HATAY ve TUZLA taraftar tokenları dahil olacaktır. Futbol kulüpleri ve Exenpay iş birliği ile oluşturulan ve Bitexen’de işlem gören DEMIR/TRY, KYSR/TRY, SKRY/TRY, SIV/TRY, AKREP/TRY, DIYAR/TRY, ERZ/TRY, BLKS/TRY, URFA/TRY, GRS/TRY, RIZE/TRY, YMS/TRY, VAN/TRY, HATAY/TRY, TUZLA/TRY işlem çiftlerinde alım-satım ve yatırma-çekme işlemleri 23/05/2022 saat 12.00 tarihinde geçici olarak durdurulacak olup, 24/05/2022 saat 12.00 tarihinde token ekonomisi değişikliği ardından yeniden işleme açılacaktır. Dönüşüm süreci ardından oluşacak fiyat hareketleri, piyasadaki arz ve talebe göre oluşacaktır. Ancak kısmi olarak gerçekleşmemiş tüm limit emirler, dönüşüm oranında güncellenerek korunacaktır. Kısmi olarak gerçekleşen limit emirler ise iptal edilecektir. Örneğin, dönüşüm oranı 200 olan kripto varlık için güncel limit emriniz 1 TRY ise Emir seviyesi x Dönüşüm oranı işlemi ile (1 x 200= 200) 200 TRY olarak dönüşerek korunacaktır. Dönüşüm süreciyle yeni bir token oluşturulmayacak ve işlem görmekte olan tokenların maksimum arzı 1.000.000,00 adet değerini aşmayacaktır. Dönüşüm sonrasında, dönüşüm oranlarının uygulanması ile belirlenmiş güncel fiyatlar tahtada yer alacaktır. Fan tokenların fiyatları arz ve talep doğrultusunda belirlenmeye devam edecektir.

Mevcut Token Adediniz / (Maksimum Arz / 1.000.000) = Yeni Token Adediniz

İlgili dönüşüm formülü, dönüşüm kapsamında olan 15 fan token için (ön satış, hazine, pazarlama, teknoloji) uygulanacaktır. Böylece maksimum arz 1.000.000,00 adet token değerini aşmayacaktır.

Tüm bakiyeler dönüşüm oranında düzenlenecektir. Bu noktada sahip olunan kilitli bakiyeler de aynı oranda değiştirilerek işlem görmeye devam edecektir.