BlackRock CEO'su Fink, Dijital Varlıklara Dair Değerlendirmede Bulundu

New York merkezli global yatırım yönetimi şirketi BlackRock’ın CEO'su Larry Fink, yatırımcılara gönderdiği yıllık mektubunda dijital varlıklar ve geleneksel finansa dair değerlendirmelerde bulundu. Fink, 2022 yılının en zorlu piyasa ortamlarından biri olduğunu hem hisse senedi hem de tahvil piyasalarının on yıllardır ilk kez gerilediğini ve bu zorlukların 2023'te de devam ettiğini belirtti.

Fink, Federal Rezerv'in enflasyonla mücadeleye odaklanacağını ve faiz oranlarını artırmaya devam edeceğini öngördüğünü şu ifadelerle belirtti:

"Enflasyonun devam edeceğine ve merkez bankacıları için uzun vadede kontrol altına alınmasının daha zor olacağına inanıyorum. Sonuç olarak, enflasyonun önümüzdeki birkaç yıl içinde %3,5 veya %4'e yakın seyretmesinin daha olası olduğuna inanıyorum."

Fink, dijital varlıkların büyümesi konusunda ise gelişmekte olan piyasalardan övgüyle bahsetti. Manşetlerin ve medyanın Bitcoin takıntısının ötesinde, dijital varlık alanında çok ilginç gelişmeler yaşandığını vurgulayan Fink, “Hindistan, Brezilya ve Afrika'nın bazı bölgeleri gibi pek çok gelişmekte olan piyasada, dijital ödemelerde maliyetleri düşüren ve finansal katılımı geliştiren çarpıcı ilerlemelere tanık oluyoruz. Buna karşın, ABD de dahil olmak üzere pek çok gelişmiş pazar inovasyon konusunda geride kalıyor ve ödemelerin maliyeti çok daha yüksek oluyor." dedi.  

Fink, öte yandan bilgisayar çipleri ve yapay zekâdan kaynaklanan gelişmelerden duyduğu heyecanı da dile getirerek Kuzey Amerika'nın, gelişmiş donanım ve yazılımın uyumlu bir şekilde ihtiyaç duyulduğu üst düzey üretimde kazanan olacağını öngördü.