BlockFi, Borç Verme Platformunu Tasfiye Edecek

İflas eden ABD merkezli kripto para borç ve faiz verme platformu BlockFi, alacaklılarının elde edeceği miktarın, iflas eden Alameda Research, FTX ve diğer şirketlere karşı devam eden davaların sonucuna bağlı olduğunu açıkladı.

BlockFi, satışın alacaklıları için yeterli değer yaratmayacağını belirterek kripto borç verme platformunu tasfiye etmeye karar verdi. En büyük 50 alacaklısına 1,3 milyar USD’den fazla borcu olan şirket, 11. Bölüm yeniden yapılandırma planını 12 Mayıs'ta ABD İflas Mahkemesi'ne sundu. New Jersey merkezli şirkete göre, yapılacak bir satışın alacaklıları için anlamlı bir değer yaratmayabileceği sonucuna vardıktan sonra tasfiye kararı aldı. Şirket, ocak ayından bu yana potansiyel alıcılarla görüştüğünü iddia etti ve iyi bir teklif alamamasının nedenlerinden biri olarak son dönemdeki düzenleyici endişeleri gösterdi.

Ne olmuştu?

BlockFi, 28 Kasım 2022’de Bölüm 11 için iflas başvurusunda bulunduğunu duyurmuştu. ABD New Jersey Bölgesi İflas Mahkemesi'ndeki başvuru, şirketi ve sekiz yan kuruluşunu kapsıyordu.