BlockFi D Serisi Finansman Turu Ardından Şirket Değeri 3 Milyar Dolara Yükseldi

New Jersey merkezli kripto borç verme (lending) girişimi BlockFi, gerçekleştirdiği D Serisi finansman turunda Tiger Global ve Bain Capital Ventures da dahil olmak üzere çeşitli yatırımcıdan 350 milyon dolar değerinde yatırım aldığını söyledi. D Serisi finansman turu ardından şirket değeri, 3 milyar dolara yükseldi.

Borç verme (lending), ticaret ve varlık yönetimini kapsayan hizmetleri olan firma, bugüne kadar Anthony Pompliano, Jump Capital, Castle Island Ventures ve CMS Holdings gibi yatırımcılardan yaklaşık 450 milyon dolar topladı. 225.000'den fazla perakende ve kurumsal müşteri tabanını kapsayacak şekilde işini büyüten firma, 15 milyar dolardan fazla varlığı yönetiyor ve aylık 50 milyon dolarlık bir gelir bildiriyor.

BlockFi'nin kurucu ortağı ve CEO'su Zac Prince, şu şekilde bir açıklamada bulundu:

“Seri C'yi tamamladığımızdan bu yana (altı aydan kısa bir süre içinde), Bitcoin ve diğer dijital varlıklar birçok yatırımcının portföyünde ve daha geniş finansal piyasalarda merkezi bir rol üstlendi. Dijital varlıkların finansın geleceği olduğuna dair inancımız, 2020 yılında 10 kat büyüyen ve 2020'nin sonundan bu yana iki kattan fazla artan müşteri tabanımız tarafından doğrulandı.”

“Halka açık bir şirket olmakla ilgileniyoruz ve bunu yapmayı düşünmeye başladığınızda, sermaye tabanınızın bileşimi ve yatırımcı türleri, halka açık bir etkinlik aracılığıyla pozisyonlarını korumayı düşünebilecek insanlara doğru kayıyor.”

Ayrıca firma, ilk olarak Şubat ayında piyasaya sürülen BlockFi Bitcoin Trust'ını yönetmek için bir trust (tröst) ürünleri başkanı aradığını belirtti. Aynı zamanda personel sayısını yıl sonuna kadar 500'den 1000'e çıkarmayı da bekliyor.