Block Inc. Anketi: Bitcoin Yüksek Enflasyon Oranlarına Sahip Ülkelerde Daha Çok Benimseniyor

Jack Dorsey'in dijital ödeme şirketi Block Inc. Ocak 2022’de dünya çapında 9.500 kişiyle anket yaparak Bitcoin raporu yayınladı. Raporda dikkat çeken başlıklar şöyle:

  • Block Inc, anketinde 9.500 katılımcının kendilerini Bitcoin bilgilerine göre puanlamaları istendi. Ankette Bitcoin’e dair bilgi sahibi puanı yüksek olan kişilerin Bitcoin'in geleceği hakkında daha iyimser olduğu sonucu ortaya çıktı.
  • Bitcoin hakkında uzman bilgisine sahip olduğunu iddia eden katılımcıların yüzde 41'inin, önümüzdeki 12 ay içinde Bitcoin satın alma olasılığının daha yüksek olduğu ortaya çıktı. Nitekim anket; kripto ekosistemine yönelik eğitim ve bilgi seviyesinin artmasının Bitcoin'in daha fazla benimsenmesinde önemli bir rol oynadığını gösterdi.
  • Anket sonuçları Hindistan, Nijerya, Arjantin ve Vietnam gibi düşük gelirli ülkelerde Bitcoin’e dair olan iyimserliğin daha yüksek oranda olduğunu gösterdi.
  • Block Inc. anketi ayrıca yüksek enflasyon oranlarına sahip ülkelerin Bitcoin'i “enflasyona karşı koruma” olarak gördükleri sonucunu çıkardı. Ankete Arjantin'den yanıt verenlerin yüzde 45'i Bitcoin'i enflasyon riskinden korunma aracı olarak görüyor.