Blokzincir Ödeme Firması Wyre, Stellar Geliştirme Vakfı'ndan 5 Milyon Dolarlık Yatırım Aldı

Stellar Geliştirme Vakfı (SDF), 26 Ocak Salı günü Wyre'ye 5 milyon dolar yatırım yaptığını açıkladı. SDF, fonlama çabasının bir B2 Serisi finansman turu olduğunu ve vakfın 5 milyon dolarla öncülük ettiğini söyledi. Draper Associates ve Great Oaks Venture Capital ise 2.5 milyon dolar ek yatırım yaptı.

Fonlar, Stellar için fintech ödeme API seçeneklerini genişletmeye yardımcı olmayı amaçlıyor. Stellar, Wyre'yi ekosistemine ekleyerek USDC on-off rampaları USD, EUR, GBP, CAD ve AUS çiftleriyle genişletmeyi ve genel destek altyapısını artırmayı planlıyor.

Stellar'ın CEO'su ve yönetici direktörü Denelle Dixon yaptığı bir açıklamada şunları söyledi:

"Wyre’in sektör lideri ödeme API'lerini Stellar ekosistemine getirmek, işletmeleri mevcut ödeme seçeneklerini genişletme ve yenilerini geliştirme konusunda güçlendirecek."

On-Off Rampaları Nedir?

On Rampaları: Bir kripto para birimi, kripto para karşılığında itibari para teklif edebileceğiniz bir borsa veya benzer hizmeti ifade eder. Kripto para alım satımı yapmak isteyen herkesin ilk adımı genellikle bir miktar satın almak olacaktır. Bu, dijital varlıklar için itibari para ticaretini gerektirecektir ve bunu sağlayan herhangi bir hizmet, on rampası olarak bilinir. On rampası yeni kullanıcıların ve yeni paranın bu alana girmesinin bir yoludur.

Off Rampaları: Off rampaları, on rampaların tam tersi olarak hareket eder. Kripto para biriminizi itibari paraya veya ürün ve hizmetlere dönüştürmenin bir yoludur. Bir kullanıcının satın almak için itibari para ile ödeme yapması gerektiği gibi, kripto para birimini satması için seçeneklere de ihtiyaçları vardır.