Blokzincir Tabanlı Pazar Yeri Protokolü Gensyn 43 Milyon USD’lik A Serisi Fon Topladı

Bilgi işlem gücü alıcı ve satıcılarını birbirine bağlayan blokzincir tabanlı bir pazar yeri protokolü olan Londra merkezli Gensyn, 43 milyon USD’lik A Serisi fon topladığını duyurdu.

A16z Crypto; CoinFund, Canonical Crypto, Protocol Labs, Eden Block ve çeşitli melek yatırımcılarla birlikte tura liderlik etti. A Serisi artışının arka planında, ChaptGPT'nin başarısının yol açtığı yapay zeka sıçraması ve ardından bu tür sistemlerin bilgiyi özümsemesini sağlayan bilgi işlem işlemcileri olan GPU'lara yönelik talepteki artış olduğu belirtiliyor.

Gensyn'in Kurucu Ortağı Ben Fielding konuya ilişkin yaptığı yazılı açıklamada, "Yapay Zeka bir sonraki sanayi devriminin temelini oluşturuyor ve bu potansiyelin hayata geçirilmesi devasa bir hesaplama gücü gerektiriyor" dedi.

Gensyn, geliştiricilerin talep üzerine ödeme yaparken bağlı donanım kullanarak YZ sistemleri oluşturmalarını sağlayan blokzinciri tabanlı bir pazar yeri protokolüdür. Kullanıcılara protokol aracılığıyla gönderilen makine öğrenimi çalışmalarının doğru bir şekilde tamamlandığına dair güven vermek için kriptografik bir doğrulama sistemi kullanır.