Büyük Çin Bankaları, İnsanların Dijital Yuan Cüzdanlarına Başvurmalarına İzin Veriyor

Çin'in büyük devlet bankaları, Şanghay ve Pekin'deki dijital yuan cüzdanlarına erişmek isteyen kişilere, uygulamalarının kapılarını açtı. Bu gelişmenin, Çin'in farklı bölgelerinde gerçekleşen çok aşamalı dijital yuan testlerinin kapsam olarak genişleme sürecinde olduğunu gösterdiği belirtiliyor.

Çin devlet medya kuruluşu Securities Times'ın açıklamasına göre, özellikle Şanghay'daki altı devlete ait banka, kullanıcıların cüzdan aktivasyonlarına başvurmalarına izin veriyor. Altı banka arasında Commercial Bank of China, China Construction Bank, Agricultural Bank of China, Bank of China, Postal Savings Bank of China ve Bank of Communications bulunuyor. Buna ek olarak, belirtilen altı bankadan en az üçünün, Pekin'deki başvuru sürecini kullanıcılar için açacağı bildirildi. Önceki testlerde, kullanıcıların katılmak için dijital bir yuan cüzdanı etkinleştirmesi, bir piyango kazanmaları ya da davet edilmeleri gerekiyordu. Yalnızca davetli olarak katılabilecek süreci, uygulamaya dayalı bir işlem ile değiştirerek, halk daha aktif katılımcılar haline gelebilir. Bu sayede etkinleştirilmiş dijital yuan cüzdanlarına para yükleyebilir ve ödeme yöntemini destekleyen herhangi bir mağazada ödeme yapabilirler.

Bununla birlikte yayınlanan raporlar, her başvurunun otomatik olarak onaylanmayacağını ve kabulün Chinese Central Bank tarafından duruma göre gözden geçirildiğini ekledi. Bir başvuru sahibi, başvuruları başarılı olursa bir gün içinde, dijital yuan cüzdanını nasıl indirip etkinleştirecekleri konusunda onlara talimat veren bir SMS alacak. Kullanıcıların, bir banka tarafından sağlanan dijital yuan cüzdan uygulaması QR kodunu taradıktan sonra gerçek isimleri, kimlik ve cep telefonu numaralarını, e-postayı ve çalışan isimlerini doldurmaları gerekecek.

Postal Bank of China’nın Pekin şubesinden bir çalışanı, şu şekilde bir açıklamada bulundu:

“Başvuru kriterleri genişletilmiş olsa da, süreci halka açtık. Böylece süreç öncekinden daha az kısıtlayıcı olacak. İnceleme süreci dijitalleştikçe, başvuruların onaylanma hızı daha sonra çok daha hızlı olacak.”