Buterin, Kripto Para Ekosisteme İlişkin Değerlendirmelerde Bulundu

Ethereum kurucu ortağı Vitalik Buterin, Bankless'ın ortaklarından David Hoffman ile yaptığı bir röportaj sırasında Hoffman'ın merkezi olmayan uygulamalar için "benimseme dalgasının" artık sona erdiği ve geliştiricilerin yeni merkezi olmayan uygulamalar oluşturması için "daha az fırsat" olduğu yönündeki endişelerine yanıt vererek 2023 yılında kripto para endüstrisine bakış açısını paylaştı.

Buterin öncelikle kripto parayı sıradan insanların kullanmasını kolaylaştırmak ve milyarlarca kullanıcıyı bünyesine katabilmesini sağlamak için cüzdan altyapısında daha fazla geliştirme yapılması gerektiğini öne sürdü. Buterin, "Bir milyar insanın kullanacağı bir cüzdan yapabilirseniz, bu çok büyük bir fırsat olur" ifadesini kullandı. Buterin ikinci olarak, hem zincir üzerinde hem de daha geniş makroekonomide her türlü koşula dayanabilecek hiperenflasyona dayanıklı ve küresel olarak erişilebilir bir sabit koin oluşturulmasının sektör için devrim niteliğinde olacağını söyledi.

Buterin son olarak da Ethereum'un Facebook, Google, Twitter ve diğer merkezi tekellerden oturum açma yetkilerini almasına katkıda bulunacak herhangi bir teknik gelişmenin, Ethereum'un internet tabanlı uygulamalarda daha fazla pazar hakimiyeti elde etmesini sağlayacağı değerlendirmesinde bulundu. Buterin, “Eğer Ethereum ile oturum açıp çalışabilirseniz; Facebook, Google ve Twitter'ı internetin oturum açma efendileri olmaktan çıkarabilirseniz, bu başlı başına büyük bir fırsat, değil mi?" şeklinde konuştu.