Cardano (ADA) Neden Yükseldi?- 5.04.2024

Cardano, Proof of Stake (Pay İspatı) mutabakat mekanizması kullanıyor. ADA, Cardano platformunun yerel tokenidir. İnsanlar platformu kullanmak için işlem ücretlerini ödemek üzere ADA tokenlerini kullanmaktadır. Bu tokenlar aynı zamanda pay ispatı sistemini çalıştıran doğrulayıcılara da ödül olarak verilmektedir. Cardano, ağ katılımcılarının blokzincirinin işleyişine katılma hakkı kazanmak için belirli miktarlarda kripto para yatırdıkları bir süreç olan staking'i kullanır.

Cardano ekibi, saniyedeki işlem hızını (TPS) arttırmak için Pay İspatı protokolünü kullanan bir algoritma olan Ouroboros mutabakatını geliştirmiştir. Ouroboros, enerji kullanımını ve yeni blok oluşumu süresini azaltmak için özelleştirilmiştir. Cardano'yu Charles Hoskinson kurmuştur. Hoskinson, aynı zamanda Ethereum'un da kurucu ortaklarından biridir.

ADA, son 24 saatte ise %1.15’lik yükseliş gösterdi. Cardano'nun cüzdan platformu Lace, yeni özellikler ve geliştirmeler sunan en son sürümü Lace v.1.9'u yayınladı. Lace, kullanıcıların Cardano blokzinciriyle güvenli bir şekilde etkileşim kurmasına, Cardano'nun yerel kripto para birimi ADA ve Cardano yerel tokenlerini saklamasına, transfer etmelerine ve almalarına olanak tanıyan bir portal görevi görmektedir. Platform, Web3 ortamındaki kullanıcı deneyimini geliştirmek için tasarlanmıştır. En son güncelleme, Lace cüzdanı için önemli bir gelişme olan çoklu cüzdan ve çoklu hesap özelliklerini sunar. Yeni çoklu hesap kurulumu, kullanıcıların tek bir kurtarma ifadesi kullanarak tek bir cüzdanda birden fazla adres veya hesap oluşturmalarına olanak tanır. Bu özellik, kullanıcıların birden fazla seed yönetmelerine gerek kalmadan işlemleri veya stake delegasyonlarını ayırmayı sağlayarak verimli varlık yönetimini kolaylaştırır. Lace v.1.9'un yayınlanması ADA'nın fiyatını olumlu yönde etkilemiş olabilir.