Cardano'nun Ana Ağdaki Vasil Yükseltmesine Giden Yolda Büyük Bir Adım Atıldı

Geçtiğimiz hafta Cuma günü Cardano'nun araştırma ve geliştirmesinden sorumlu blokzincir teknoloji şirketi Input Output Global (IOG) tarafından başlangıçta "Mixed" olarak adlandırılan; ancak daha sonra "YoloNet" olarak değiştirilen yeni bir halka açık test ağı oluşturuldu ve SPO'lar bu karma düğüm ortamında test yapmaya başladı.

SPO'ların IOG'den YoloNet'i oluşturmasını istemelerinin nedeni, bu topluluk üyelerinin ana ağda var olan karma düğüm ortamını simüle eden yeni bir halka açık test ağı olması gerektiğini düşünmeleriydi. Daha spesifik olarak, 1.34.1, 1.35.2 ve 1.35.3 sürümlerini çalıştıran düğümlerin bir arada var olabileceğinden ve 1.35.2 sürümünü çalıştıran düğümler tarafından kabul edilen herhangi bir "kötü minfee" işleminin Cardano ağındaki herhangi bir yamalı düğüme yayılmayacağından emin olmak istediler.

Adam Dean, YoloNet'te bir Vasil HFC'nin gerçekleştiğine dair bilgilendirmede bulundu. Bu durum ağdaki düğümlerin %75'inden fazlasının 1.35.3 sürümünü çalıştırıyor olması gerektiği anlamına geliyor. Zira aksi takdirde HFC planlanamazdı.

Dean, ana ağ düğümlerinin %75'i 1.35.3 sürümüne geçtiğinde, test ağı "Pre-Production" (ana ağın ayarlarını mümkün olduğunca yansıtmaya çalışan) üzerinde son bir HFC testi yapılacağını ve bunun ardından ana ağda bir HCF etkinliği planlanabileceğini ve bunun Eylül ayının başından ortasına kadar gerçekleşmesini beklediğini söyledi.