Cardano Vasil Hard Fork Yükseltmesi Başarıyla Gerçekleşti

Geçtiğimiz yıl hayatını kaybeden Cardano topluluğu üyesi Vasil St. Dabov’un onuruna isimlendirilen Cardano Vasil yükseltmesi başarıyla gerçekleşti. Vasil yükseltmesi geliştiriciler tarafından Cardano’nun bugüne kadar ‘denenen en kapsamlı yükseltme’ olarak belirtiliyor.

Söz konusu yükseltme, Cardano Blokzincir ağının ağ kapasitesini artırmak, işlem ücretlerini düşürmek, bununla birlikte işlemleri daha hızlı hale getirmek için tasarlanan üçüncü geliştirme döngüsünün bir parçası olarak dikkatleri çekiyor.

Cardano'nun (ADA) arkasındaki ana kuruluş olan Input Output, (IOHK) 16 Eylül'de yayınladığı bir blog yazısında yükseltme öncesinde ilgili çekirdek mühendislik ekiplerinin olumlu bir sonucu garanti altına almak için yoğun test ve entegrasyon çalışmaları yürüttüğünü belirtmişti.

Vasil güncellemesinden sonra sırada ne var?

IOHK, 22 Eylül'deki yükseltmenin ardından 24 Eylül'de bir üretim öncesi ortamın oluşturulacağını da belirtti. Etkinlik sırasında, yeni plutus özellikleri ve maliyet modelleri 27 Eylül'de ana ağa geçmeden önce üretim öncesi ortamda kullanıma sunulacak.

Input Output'a göre, yeni plutus v2 özellikleri ve geliştirmeleri, dApp geliştiricilerinin ağ içinde daha güçlü ve verimli blokzincir tabanlı uygulamalar oluşturmalarına yardımcı olacak.