Cartesi (CTSI) Neden Düştü?- 21.04.2023

Cartesi, ölçeklenebilir merkezi olmayan uygulamaların geliştirilmesi ve dağıtımı için oluşturulmuş bir Katman - 2 platformudur. Cartesi DApp'leri (merkeziyetsiz uygulamalar) hem blokzincir hem de zincir dışı bileşenlerden oluşmaktadır. Zincir dışı bileşenler, her DApp kullanıcısının çıkarlarını temsil eden Cartesi Node’ları içinde çalışmaktadır.

Cartesi, Linux'u blokzincire dahil ederek sayısız yeni girişimi ve geliştiricilerini blokzincire davet ederek ana akım yazılım ve blokzincir arasındaki boşluğu kapatmayı hedeflemektedir.

Cartesi doğrulanabilir hesaplamalar için kullanıcılarına Cartesi Machine teknolojisi sunmaktadır. Cartesi Machine, DApp'lere genel ölçeklenebilirliği ve DApp geliştiricilerine genel üretkenliği sunmak amacıyla tasarlanmıştır. Cartesi ekosisteminin temel taşı olarak konumlandırılan Cartesi Machine, RISC-V ISA ismli, kendi kendine yetebilen, tekrar üretilebilen ve şeffaflık sağlayan bir sanal makine kullanmaktadır. Cartesi Node’ları, DApp geliştiricilerine büyük ölçekli doğrulanabilir hesaplamaların çalıştırılabileceği ve tekrar tekrar kullanılabilir Cartesi Machine’leri sağlamaktadır. Bu doğrulanabilir hesaplamalar, çözüm garantileri sağlayan primitifler tarafından akıllı sözleşmelere entegre edilebilmektedir.

Cartesi (CTSI), son 24 saatte %11.33’lük düşüşle birlikte yaklaşık 5,75 TL’den işlem görüyor. CTSI’nın doğrudan düşüşüne neden olabilecek herhangi bir haber akışı mevcut değil. Bu düşüşü, CTSI’nın yükselişi akabindeki düzeltme hareketi olarak görebiliriz.