Ceek VR (CEEK) Neden Yükseldi?- 6.06.2023

Ceek VR (CEEK) sanatçıları, müzisyenleri ve diğer dijital tasarımcıları hayranları ile bir araya getiren Metaverse projesidir. Blokzincir teknoloji sayesinde Ceek VR kullanıcılarına eğlence, eğitim ve kültür gibi alanlarda destek sunuyor. Ayrıca, sporcuların ve dijital sanatçıların ek gelir elde etmesi için olanak sağlıyor. Platformun yerel token’ı CEEK’dir. CEEK, ERC-20 standardın oluşturulmuştur.

CEEK, son 24 saatte %2.20’lik yükselişle birlikte yaklaşık 1.54 TL’den işlem görüyor. Apple dün WWDC 2023 etkinliğinde artırılmış gerçeklik ve sanal gerçeklik kullanan bir karma gerçeklik başlığı olan Vision Pro'yu resmi olarak tanıttı. CEEK VR resmi Twitter hesabından Apple’ın söz konusu etkinliğine ilişkin paylaşım geldi. Paylaşımda şu ifadeler kullanıldı:

“Apple Visionpro'nun Metaverse'e gelmesinden heyecan duyuyoruz. Meta ve Apple liderleriyle birlikte sanalı gerçekliğe dönüştürme konusundaki çalışmalarımıza devam etmek için sabırsızlanıyoruz. CEEK'in devrim niteliğindeki platformuyla birlikte, çalışma, öğrenme ve oyunun nasıl değişeceğini görelim” Bu paylaşımın CEEK’in yükselişinin nedenlerinden biri olduğunu söyleyebiliriz.