Celer Network (CELR) Neden Yükseldi?- 20.04.2023

Merkezsiz uygulamalara uygun olarak ölçeklendirme sağlayacak Celer Network, işlem ücretsiz işlemler için akıllı sözleşmeleri kullanıyor. Celer Network kendini hızlı ve ücretsiz ödeme çözümü olarak tanımlıyor.

Celer Network’e kısaca; sadece ödeme işlemleri için değil, aynı zamanda genelleştirilmiş zincir dışı akıllı sözleşme için hızlı, kolay ve güvenli zincir dışı işlemlere olanak veren bir veri bağlantısı katmanı (2. katman) ölçeklendirme platformu diyebiliriz.

CELR, son 24 saatte %3.16’lık yükselişle birlikte yaklaşık 0.57 TL’den işlem görüyor. Celer, Mainnet lansmanı için cBridge destekli Polygon zkEVM ile ortaklık kurduğunu duyurdu. Celer Network’ten yapılan açıklamada özetle şu ifadeler yer aldı:

“Polygon zkEVM için Mainnet lansman ortağı olarak yer almaktan heyecan duyuyoruz. Bu ilk köprüleme entegrasyonu ile kullanıcılar artık desteklenen zincirler arasında hızlı ve düşük maliyetli işlemlerle zincirler arası ETH transferlerinin avantajlarından yararlanabilecekler. Celer'in köprüleme teknolojisi sayesinde kullanıcılar, karmaşık ve zaman alan işlemlere gerek kalmadan birden fazla blokzincir arasında güvenli bir şekilde varlık transferi yapabiliyor. Bunu zkEVM'in gücüyle birleştiren kullanıcılar, yüksek verim, düşük gecikme süresi ve düşük maliyetli işlemler deneyimleyerek blokzincir ekosistemine katılmalarını daha kolay ve erişilebilir hale getirebiliyor. Ayrıca bu entegrasyon, Polygon'un güçlü güvenlik altyapısından ve Celer'ın sağlam mesajlaşma çerçevesinden yararlanarak Polygon zkEVM ekosisteminin güvenliğini ve güvenilirliğini artıracaktır…” Bu gelişmenin CELR’nin yükselişinin nedenlerinden biri olabileceğini söyleyebiliriz.