CFTC Başkanı Behnam, Ethereum'un (ETH) Bir Emtia Olduğunu Yineledi

Dün Rutgers Kurumsal Hukuk ve Yönetişim Merkezi, Wall Street Blockchain Alliance ve Lowenstein Sandler LLP ‘Kripto Para ve Blokzincir’in Geleceği’ konulu bir sempozyum düzenledi. Sempozyumda en çok dikkat çeken yorumlardan birisi ABD’de Ethereum’un sınıflandırılmasıyla ilgiliydi.

Emtia Vadeli İşlemler Ticaret Komisyonu (CFTC) Başkanı Rostin Behnam, yaptığı konuşmada kurumun fintech ve kripto varlık endüstrilerini düzenlemedeki mevcut ve gelecekteki rolünü gündeme taşıdı.

Behnam konuşmasında CFTC ile SEC arasında bir yetki savaşı olduğu yönündeki söylemi ortadan kaldırmaya çalıştı.  Behnam, CFTC'nin Ethereum'u (ETH) bir menkul kıymet değil bir emtia olarak gördüğünü ifade etti.

Aynı zamanda CFTC'nin Ethereum'u (ETH) bir menkul kıymet değil bir emtia olarak gördüğünü ifade ederek şu ifadeleri kullandı:

 "Ether'in bir emtia olduğunu öne sürdüm. Başkan [Gary] Gensler aksini düşünüyor ya da en azından ikisinden birini kesin olarak ilan etmedi.”

2018 yılında, SEC'in Kurumsal Finans Direktörü olan William Hinman, Bitcoin ve Ethereum'un menkul kıymet olmayan varlık olarak sınıflandırıldığını belirttiği bir konuşma yapmıştı.

Nisan 2021'den bu yana SEC başkanı olan Gensler, Eylül ayında Ethereum'un sabit gelirli getirileriyle hisse kanıtına geçişinin, bir menkul kıymet sınıflandırmasını zorunlu kılabileceğini öne sürmüştü. Gensler'in yorumlarının ardından ETH fiyatı %11 oranında değer kaybetmişti.