Chainlink (LINK) Neden Yükseldi?- 19.01.2024

Chainlink, blokzincirlere dışarıdan veri girişi sağlayan merkeziyetsiz veri aracıları ağıdır. Akıllı kontratlar, blokzincirleri üzerinde çalışan uygulamalar, geleneksel yapıdaki ve merkezi dijital sözleşmelerin gelecekte yerini almak için sektördeki oyuncular tarafından konumlandırılmıştır. Günümüz sistemindeki veri aracılarının operasyonları merkezi sistemlere ya da otomatize edilmiş veri alıcıları şeklinde çalışmaktadır.

Blokzincirler çalışma prensipleri dolayısı ile akıllı kontratlar dış kaynaklar ile çalışmamaktadırlar. Tam bu noktada Chainlink oracle ismini verdiği aracılar ile blokzincirleri dış veri kaynakları ile buluşturmaktadır. Bu operasyonel süreci de sahip olduğu aracılar ile merkeziyetsiz şekilde gerçekleştirerek blokzincir prensiplerine zarar vermemektedir.

LINK, son 24 saat içinde %1.70’lik yükselişle birlikte yaklaşık 472 TL’den işlem görüyor. Litecoin (LTC), küresel kripto ödemelerinde benzersiz bir başarı elde ederek, küresel pazar hacmini %38'in üzerinde çıkarttı. Böylelikle mal ve hizmet ödemelerinde en çok kullanılan kripto para ünvanını Bitcoin'ı (BTC)'den aldı. Yaşanan bu gelişme LINK'ın fiyatını pozitif yönde etkilemiş olabilir.