Charles Schwab’ın Yayınladığı Ankete Göre Genç İngiliz Yatırımcılarının %70’i Kripto Paraları İyi Bir Yatırım Olarak Görüyor

ABD menşeli finans devi Charles Schwab, geçtiğimiz aylarda gerçekleştirdiği anket çalışmasına göre İngiltere’deki genç yatırımcıların hisse senetlerine göre kripto paralara iki kat daha fazla ilgi gösterdiğini ortaya koydu.

Geçtiğimiz Şubat ve Mart aylarında İngiltere’de gerçekleşen ve tahvil, mevduat bonosu, hisse senedi, borsa yatırım fonu gibi yatırım araçlarından en az birini kullanan yaklaşık bin katılımcının yer aldığı anket, Y ve Z kuşağı gençlerin %51’inin kripto paralarla işlem yaptığını ve %70’inin kripto paraları iyi bir yatırım olarak gördüğünü gösteriyor. 55 yaş üzeri kullanıcıların yalnızca %8’inin kripto para kullandığı belirtilirken genç yatırımcıların yalnızca %25’inin hisse senedi işlemi yaptığı bilgisi paylaşılıyor.

Şirketin CEO’su Walt Bettingen, Charles Scwab’ın kripto piyasasını yakinen takip ettiğini ancak bu sektöre girmek için yasal düzenleyicilerin yeterli yönlendirmeleri yapmasını beklediklerini kaydetti.