Çin Hükümeti, Hong Kong’taki Kripto Para Girişimlerini Onaylıyor Olabilir

Hong Kong, bölgede, perakende kripto para ticaretini yasallaştırabilecek bir istişare sürecine hazırlanırken Bloomberg, Çin hükümetinin bu fikri üstü kapalı bir şekilde onaylıyor olabileceğini bildirdi.

Bloomberg'e göre, Çin İrtibat Bürosu yetkilileri Hong Kong'daki kripto para toplantılarına sık sık konuk oluyor. Bazı paydaşlar bunun Hong Kong'un bir kripto para merkezi olma çabasının bir onayı olarak görülebileceğini düşünüyor; Çin'in Özel İdari Bölgesi, ayrı yasal sistemini ve pazarlarını bir test alanı olarak kullanıyor.

Bloomberg haberinde Ulusal Halk Kongresi üyesi ve kripto para avukatı Nick Chan'in şu sözlerini aktardı: "Çin'deki finansal istikrarı tehdit etmemek için alt çizgiyi ihlal etmediği sürece, Hong Kong 'Bir Ülke, İki Sistem' altında kendi arayışını keşfetmekte özgürdür."

Eski bir İngiliz kolonisi olan Hong Kong, 1997 yılında "tek devlet, iki sistem" stratejisiyle Çin yönetimine devredilmişti.

Ne olmuştu?

Pazartesi günü, Hong Kong'un Menkul Kıymetler ve Vadeli İşlemler Komisyonu (SFC), perakende kripto para ticaretine kapıyı açmak için ilk hamlesini yaparak perakende için ticaret hizmetleri sağlamak üzere lisans isteyen Sanal Varlık Hizmet Sağlayıcıları (VASP'ler) için bir danışma süreci başlatmıştı.